Блог

Възможно ли е? Уютна дървена сглобяема хижа, издигната само за 10 дни!

22 февруари, 2017 | Сподели: |

Сглобяемите къщи са изключително достоен конкурент на стандартното монолитно строителство. При тях цените и сроковете на изработка и изграждане са съкратени, при запазване на конкурентно качество, устойчивост, надеждност. Подобни домове се избират все по-често в световен мащаб.

Днес ще разгледаме една руска сглобяема къща, която е с много приятен дизайн. Постройката е дело на BIO Architects. Създадена е за млада двойка, която искала къща на добра цена, която обаче, да е разположена на нестандартна локация – до езерото Пирогово, в предградията на Москва.Сглобяема къща в гората

Архитектите вече имали опит в проектирането и изграждането на сглобяеми домове. Дори имали собствена линия подобни къщи, наречена Dubldom homes.

Клиентите вече познавали Bio Architects и Dubldom homes. Вече притежавали тяхна сглобяема къща от 40 кв.м., която била сглобена зимата. Били доволни от постройката, затова и доверили семейния си дом на същата фирма.

Нито един от моделите Dubldom homes не бил подходящ за избраното петно за строеж. Затова и, се наложило създаването на нов модел сглобяема къща. В него също е залегнал основния принцип на линията сглобяеми къщи – качествена архитектура на достъпна цена.

Всички модули на сглобяемия дом, били разкроени в Казан. После са транспортирани на мястото на строежа. Пристигнали заедно с довършителните материали и дори мебелите. Целият процес на сглобяване на къщата, отнел само 10 дни! При това, без по никакъв начин да засегне околностите.

Материалите, вложени в проекта са с много добри цени – рециклирана дървесина, метални профили, стъкло. Те помагат на къщата успешно да се потопи в околностите, без да изглежда не на място.

Интериорът е облечен в борова ламперия, оцветена в бяло. Единствено крайните стени са тъмни, спомагайки визуално издължаване на пространството.015Предната фасада е в стъкло. Тук са детската стая, офиса, главния вход, дневната зона с камината. Гледките са към реката. Задния край на дома пък, събира родителската спалня, санитарните помещения и килера. Веранда обикаля къщата отпред и откъм двата края.

Вътрешния дизайн е дело на собственичката на имота Анастасия Соколова. Цветовете са изключително меки и уютни. Бялото в много меки пастелни нюанси, доминира интериора. Картини създават цветни петна на избрани места по стените. Килими в зелено, кафяво и крем напомнят поляни насред жилищното пространство. Меката мебел и трапезните столове са в мек, земен тон на кафяво-сивото. Отоплението е с печки на дърва.

Тази горска сглобяема къща е поредното доказателство, че сглобяемите къщи са бъдещето в строителния свят. Те са здрави, красиви, надеждни, а сроковете за изработката и монтажа им са много по-кратки от тези, необходими за традиционното строителство. Да не споменаваме ползите за околната среда.

Точно това правим ние – строим сглобяеми къщи. Дизайнът на RichHouse е практически неограничен. Цялостната технология на изработка и монтаж пък, залага повече от отлична изолация. Това пък ни дава право да наречен своите къщи нискоенергийни – в тях разходите за отопление и климатизация са снижени спрямо стандартните монолитни домове. Не чакайте – постройте своя дом днес! Много по-достъпен е, отколкото мислите. Мястото – от вас. Останалото доверете в професионалните ръце на RichHouse +359 898 658 415.



Call Now ButtonЗвънни