Блог

Дървена преносима микро еко къща дава алтернатива на живота в пренаселените градове

24 август, 2017 | Сподели: |

Пренаселеността на големите мегаполиси и липсата на пространство са глобални проблеми, които последните години усещаме и у нас. Сградите са буквално наблъскани една в друга и сякаш изсмукват всичкия въздух от пространството. Хората си поделят квадратите бетон и всеки ден е борба за свобода и паркомясто. Апокалиптично, а? Освен това, на местата, където има повече работа, прииждат и местни от други градове и чужденци – съответно, в един момент жилищата просто не достигат. Казват, един от най-пренаселените градове в света е Лондон.

За да преодолеят липсата на пространство, сили обединяват Studio Bark и Lowe Guardians. Проектът им носи името „SHED“ или заслон. Представлява иновативна дървена преносима микрокъща, която може да бъде поставена в друга сграда.

Дървената микро къща е построена от достъпни, еко материали, а строителството и отнема само ден. Основният и строителен материал е OSB, а изолацията е от естествена вълна и рециклиран поликарбонат. Материалите, вложени в дървената сглобяема къща, са произведени от местни производители, във Великобритания.

За да може лесно и бързо да бъде изградена навсякъде, преносимата дървена сглобяема къща, се състои от модули, които лесно се напасват. Този подход позволява и елиминирането на строителни отпадъци, което добавя още еко стойност, към дървената сглобяема къща. Да си сглобиш SHED, отнема ден – транспорт, сглобяване, топло- и звукоизолация.

Архитектите избират да изработят подобна малка сглобяема дървена къща на колела, поради големия брой празни сгради и халета. Тя лесно може да намери своето място в тях, без да са необходими огромни ремонти и иновации на целите постройки. Подобни малки дървени сглобяеми къщи, могат да бъдат използвани и от пазачите на големи необитаеми сгради.


Това, което малките преносими дървени къщи SHED си нямат, е баня. Очаква се това да са общите помещения, които обитателите на отделните SHED да споделят. Сглобяемата дървена къща е изключително добро решение при различни ситуации, които изискват осигуряване на подслон за голям брой хора или пък удобни условия на привидно непригодно за обитание място.

Ние, от RichHouse, също изработваме дървени сглобяеми къщи – с практически неограничен дизайн. Хижи, къщи за гости, домове, офиси, всякакви постройки – на един, два, три етажа – избирате вие. Технологията, която използваме при производството на панелите за нашите дървени сглобяеми къщи, е специална. Тя включва отлична изолация, която пък гарантира снижени сметки за електричество. Звучи добре, нали? Изберете своя дом с RichHouse!

Източник и снимки: studiobark.co.uk



Call Now ButtonЗвънни