Блог

Къща в овощната градина: мисия възможна

2 февруари, 2017 | Сподели: |

Говорили сме за въображението и неговата инфинитивност. Тъкмо то е това, което движи света напред, включително този, на архитектурата. Хората, които планират сгради и постройки са хора на изкуството. Те пълнят средата ни на живот с обичайни и не толкова постройки, които обитаваме, в които полагаме труд, използваме за съхранение и т.н. В умовете на един чуден чешки архитектурен екип, се раждат най-невероятни идеи за всякакви домове. ŠÉPKA ARCHITEKTI са автори и на тази необичайна къща, която ще Ви представим в настоящия материал.

bde23917ed8df97e57611ba6ebb8b8c2_dumvsadufotoctomasmalymg0915Нарекли я „Къщата в овощната градина“ – просто, защото е точно това, къща в овощната градина. Оттук обаче, обичайното и логичното приключва. Това е своеобразен модел на къщата на Баба Яга от приказките, която обаче е стъпила само на един бетон крак. До нея се стига по мостче, а вътре те очаква не страшна старица, а много, много дърво и топлина, разпределени на два етажа.

 

1e081d97486563c1a4687858726f7d27_mg3874hdr

Квадратурата на необичайното здание е 80 кв.м. Мястото, на което се издига – Прага, Чехия. Защо е подбрана тази форма? Защото парцелът е с денивелация, а разкошните дървета, които трябва да се виждат от дома – точно шест. Ето ти кацнала сякаш във въздуха къща, която е ориентирана спрямо най-добрата гледка. Спални, кухня, бани, бетонна конструкция това е този дом. Дървената конструкция била предварително планирана с помощта на компютър. Гредите били изработени с помощта на 3D режеща машина и после сглобени на място. Къщата е покрита с топло– и хидроизолация. Крайният резултат е необичайна, интересна постройка, която е далеч от стандартното, въпреки, че приютява обичайните необходими за комфортен живот помещения.

Ако и Вие мечтаете за къща – независимо стандартна или не, обадете ни се – ще я проектираме и създадем за Вас, в нискоенергиен формат. RichHouse – сглобяеми дървени къщи от ново поколение, с практически неограничен дизайн.

Източник и снимки: http://www.sepka-architekti.cz/index.php?lang=en&page=project&name=house-in-an-orchard



Call Now ButtonЗвънни