Блог

Къща – комин от Логатек, Словения

5 април, 2017 | Сподели: |

Модерната архитектура е в състояние да придаде на всеки дом, бил той традиционен, различно звучене. Добрите архитекти успяват да отговорят на клиентите си, които търсят нещо, което да е хем в утвърдена стилистика, хем различно. Резултат от именно такъв баланс е тази необичайна къща – комин с изчистени линии.

Проектът е завършен през 2012г. Общата застроена площ на дома е 280 кв.м. Външният вид на дома е инспириран и продиктуван от местната традиционна архитектура – в Логатек (Logatec), Словения. Формата пък е адаптирана към околния пейзаж.

Защо къща – комин? Защото горната и част е оформена като дълъг комин, който върви от край до край по дължина на дома. Реално обаче, той в по-голямата си част е не комин, а прозорец. Това дава щедро количество естествена светлина във вътрешността на дома. На приземното ниво на дома, има централно дълго обширно помещение, в което са разположени центрирано трапезарията и кухнята, в която е „истинската“ част от комина. тук има и отделна спалня и санитарно помещение към нея. Домът е на два етажа, единият от които е частично под земята. Вътре дървената ламперия е от омаслен дъб. Наклонените тавани са от подсилен бетон и подсилват играта на светлините в дома.\

Отвън къщата е облечена с тъмна дървена ламперия от лиственица. Това решение дават местните традиционни плевни. Монолитният характер обаче и изчистената форма на дома, му дават определено модерно звучене.

Независимо дали искате модерен или традиционен дом, или пък нещо, между двете, ние сме точните хора, на които да го доверите. RichHouse са висококачествени нискоенергийни дървени сглобяеми къщи с практически неограничен дизайн. Предимствата на нашите домове пред монолитното строителство са многобройни – открийте ги тук. Ако все още не сте убедени в нашите качества и предимства – обадете ни се, ние ще ви помогнем да вземете правилното решение: ако ще е къща, да е RichHouse.



Call Now ButtonЗвънни