Блог

Руска зимна фотоволтаична пързалка е комбинирана с кино на открито и геотермално СПА

7 април, 2017 | Сподели: |

Истинските визионери винаги имат идеи за какво ли не – и ги осъществяват в някакъв момент. Точно такива творци са Margot Krasojević Architects. Проектите на руската компания са футуристични и напълно в тон с иновациите на 21 век. Много от тях са базирани на технологията на 3D принтиране, която намира своето място във все повече архитектурни проекти по света. Пиезоелектрически автобусен терминал и спортна зала в Белград, Сърбия; убежище в Хималаите и динамичен сеизмичен хотел са само част от извънредно любопитните и направо футуристични проекти на архитектите от Margot Krasojević Architects.

Eдин от тях ще разгледаме днес – фотоволтаична ледена пързалка, разположена в Русия. Освен хокей на лед и кънки обаче, обектът се трансформира и в кино на открито и геотермално СПА! Локацията е езеро в Камчатка – високо в планините, сред вулканичен терен и природни резервати, топли извори и невероятни пейзажи. Фотоволтаични клетки осигуряват енергията, необходима за замразяването на езерото, по което и да е време на годината. За същата цел работят и геотермични турбини, които осигуряват енергия и за киното. Използва се енергията на многобройните естествени топли извори в околността. Ледената пързалка е частично закрита от раздвижена конструкция от кедрово дърво, която създава динамична връзка с природата. Избрани са обеми, които кореспондират със замръзнала вода. Местата за сядане са скрити и се разгъват при необходимост. Соларното кино е с проектор, които прожектира директно върху покрити с лед повърхности.

През зимата замръзналото езеро се използва за турнири по хокеи и като скейт парк с устойчиво LED осветление. Проектът предвижда именно интегрирането на изцяло чиста енергия и съхранението и, която да не използва никакви вредни за природата технологии. Официалното име на проекта е Liquid Skating. Простира се на 2,500 кв.м.

Ние нямаме подобни проекти. Имаме обаче, своите крачки в посока чиста енергия. При нас ще намерите портативни ветрогенератори и слънчеви батерии. Изграждаме и нискоенергийни къщи, по специална технология. RichHouse се разкрояват в собствена фабрика и сглобяват на мястото, избрано от Вас. Дизайнът е буквално неограничен. Бъдете в крак с природата и новостите в технологиите, без обаче да се лишавате от красив и привлекателен дизайн – изберете RichHouse!



Call Now ButtonЗвънни