Блог

Руски архитекти създадоха дървена хижа, която… плува!

23 август, 2017 | Сподели: |

Иноваторите от руското архитектурно бюро BIO-architects показаха прототипа на свое изключително любопитно творение: дървена хижа, която плува! тя носи семплото име DD16. Представлява сглобяема дървена хижа, която изключително подходяща за всякакви екстремни условия.

Квадратурата на сглобяемата дървена хижа е 16 кв.м. Верандата отпред, е допълнителни 7 кв.м.
wood hut
wood hut
wood hut

Основните моменти, които дизайнерите заложили в проекта били следните:
1. Разработка на решения, които да олекотят конструкцията на сглобяемата дървена хижа, без обаче това да се отрази на нейната якост и здравина
2. Влагане на технологии и материали, повишаващи енергийната ефективност на глобяемата дървена хижа
3. Максимално ефективно използване на пространството, при запазване на максимален комфорт
4. Тестване на нови материали и технологии, предназначени за експлоатация в екстремни условия и адаптирането им за използване в стандартни домове
5. Създаване на конструкция и елементи на сглобяемата дървена хижа, които да се транспортират лесно, включително с хеликоптер и да позволяват бърз и лесен монтаж на всякакви терени – включително планински

Архитектите успяват да постигнат 40 до 50% по-ниско тегло на конструкцията, в сравнение с подобен проект изпълнен със стандартни материали. Казват, че ще използват добития ноу-хау и в бъдещи свои проекти.

За енергийната ефективност на сглобяемата дървена хижа допринасят липсата на изпъкнали части, простата, изчистена форма на постройката, цялостните сглобяеми модули, високотехнологичната изолация и стъкло със специално покритие.

16-те квадрата на сглобяемата дървена хижа, събират всичко необходимо за комфортно обитание – кухненският кът, спалня, зона за почивка, баня. На разположение на обитателите на хижата са вградени в интериора скити хладилник, печка, миялна, камина.

Сглобяемата дървена хижа може не просто да бъде пренесена и сглобена на място лесно, тя се пренася сглобена изключително лесно, от място, на място. Помислено е за изключително лесното закачане на постройката за подходящи крепежни елементи и съответно безопасния и лесен пренос.

От вас остава, да изберете на вода ли искате да я пуснете, или пък да я поставите на някои снежен планински връх.

Подобни, сглобяеми нискоенергийни къщи, градим и ние, от RichHouse. Засега, все още не плават. Но пък можем да построим всяка постройка, която ви е необходима, с конструктивна височина до три етажа и практически неограничен дизайн. От вас – желанието, останалото оставете на нас! Къщи RichHouse са отличен избор, който стотици семейства вече направиха. Изберете ги и вие!

Източник и снимки: www.bio-architects.com



Call Now ButtonЗвънни