Блог

Къща в Норвегия, достъпна само по вода

26 април, 2016 | Сподели: |

Ларвик се намира в Южна Норвегия, на брега на Северно море, във фиорда Ослофльор. Основан е през далечната 1671 година. Популярни са местните минерални извори и средновековно тържище. Тук са най-северно разположените букови гори в света.

Cabin-Lille-Arøya-Lund-Hagem-Norway-Exterior-Back-Humble-Homes

Местно семейство, състоящо се от интериорен дизайнер, художник и двете им деца, избират за своите уикенди и почивки изключително интересна къща с още по-интересна локация.
Достъпът до този дом със стъклени стени е само по вода. Архитектите от Lund Hagem разполагат къщата на пет метра от водите на Северно море, на прекрасен малък остров, заобиколен с възхитителни гледки.

Cabin-Lille-Arøya-Lund-Hagem-Norway-Living-Room-Humble-Homes

Къщата е потопена в сурова природа. Скали, море, гори заявяват мощно присъствие, накъдето и да се обърнеш.

Специални здрави колони от галванизирана стомана, държат здраво къщата, носеща името Lille Aroya, на място. Постройката се състои от два отделни модула, от общо 75 кв.м. Те са специално проектирани да удържат на силните местни ветрове.
По-ниската част от къщата приютява спалните и баните. Тя е разположена по-назад. В по-високата пък е дневната зона, състояща се от кухня, хол и трапезария. Тук стените и вратите са изцяло от стъкло. Подовете и верандите са потънали в дърво. Бетонни и метални елементи допринасят за здравата връзка с околностите и носят същото усещане за уют и чиста стихия. Само главната спалня е свързана директно с дневната зона. Другите три малки спални са достъпни от верандата.

Lille Arøya е безкрайно интригуваща къща, която размива границите между интериор и екстериор и доближава човек максимално до природата.

Дърво, бетон, стъкло, метал са вкопчени в скалите и устояват на вятъра. Животът по тези места изглежда суров за нас, но пее директно в сърцата на местните. Скандинавците винаги са били неразривно свързани със заобикалящата ги среда. Тепърва голяма част от останалия свят открива предимствата на тези връзки, включително чрез изграждане на природни къщи с преобладаващи естествени материали.

Източник и снимки: www.humble-homes.com



Call Now ButtonЗвънни