Блог

Ловна къща, скътана в гората

25 април, 2016 | Сподели: |

Държавата е Литва. Мястото – Sariai. На малък хълм, дълбоко е местните гори е разположена ловна къща. Или хижа? Както и да я наречем, тя е прекрасно многофункционално бижу, скрито като в приказките – вдън гори тилилейски.

lodge1

Ловната къща – хижа е създадена от Devyni Architecktai, напълно в съзвучие с хобито на клиента – възложител = ловът. Постройката се простира на около сто квадратни метра и е изградена основно от местни материали. Разбира се, съвсем логично, основният от тях е дървесината, добита на място, от близката гора. Строителите пък, помогнали в осъществяването на ловната къща – хижа, са от близките населени места.

lodge2

Малката спретната отвън къщурка, вътре е внушителна дървена уютна и удобна хижа. Архитектите са се опитали максимално да прокарат идеята за лов и последващи асоциации в интериора. Умишлено гредите по тавана са оставени на показ. Мебелите са масивни. Рустикалната атмосфера е абсолютно достоверна, завладяваща и властваща.

На първия етаж е дневната зона, облечена изцяло в дърво – под, стени, подове. Акомпанират им подходящи интериорни елементи, всички под знака на лова, природата и естествените материали. Три големи прозореца отварят ловната къща – хижа към околностите. Кухнята е достатъчно голяма. Точно до нея е разположена масивна маса. Не липсват и задължителните за всяка ловна къща – хижа камина и близко примамливо и удобно на вид и не само, кресло. Огнището обаче е модерно, изчистено и бяло. Присъства и мека мебел, в земни цветове. Люлка, висяща от тавана и кожа – килим, допълват ловния интериор, под зорките погледи на ловни трофеи, закачени в стройни редици на стената над дивана. Баните са функционални и модерни, в типичните за ловната къща- хижа меки пастелни земни тонове. Втория етаж заема главно спалнята. Тук главен герой е високо масивно легло. Прозорците не спестяват природата и в това помещение.

На известно разстояние от ловната къща – хижа е разположена и сауна, на разположението на Ловеца и неговото семейство.

Източник и снимки: www.devyniarchitektai.lt



Call Now ButtonЗвънни