Блог

Комплекс енергоефективни дървени къщи дава алтернатива на забързаното градско ежедневие

13 декември, 2016 | Сподели: |

Дървените къщи, която Ви представяме в настоящия материал са част от проект, локализиран на 100 мили от Ню Йорк. Той включва 26 модерни енергоефективни къщи и цели връщане към изконните ценности и неща, които реално имат значение – семейството, природата, свободата. Цялостния проект е с акцент отговорност – при отношенията с природата, заобикалящата гора, разумното използване на земята; отглеждане на собствен реколта. Този проект е поредната силна крачка в посока отлично съжителство между човека и природата. Къщите са скътани в гората, но не и вредят по никакъв начин. Невероятната природа на района е съхранена, въпреки семействата, буквално потопени в нея.

Пропуснахме да споделим името на проекта – Hudson Woods. Създателите му са Lang Architecture. Регионът е едноименен – Hudson Valley, щата Ню Йорк, а името на най-близкото до Hudson Woods селце е Kerhonkson. Проектът е съвсем нов – завършен е тази година. Цялостният парцел, на който са разположени 26-те модерни дървени нискоенергийни къщи, е 131 акра.1-r-h550-q100-m1465608927

Lang Architecture заложили на различни стратегии, за да насърчат мирното съжителство в синхрон с природата. Открита кухня, оранжерия, къща на дърво, печки на дърва са само част от заложените от тях елементи, които подчертават виждането им за това как трябва да изглежда идеалното убежище сред природата.

Всяка къща е разположена спрямо природните дадености на терена. Интериорите са модерни, топли, уютни, облечени в дърво с акцент на местния бял дъб. Бронзови елементи допълват дървените мебели и интериор. Дограмите пък са махагонови. Всичко е изработено в сътрудничество с местни майстори.

Басейни тип водно езеро, озеленяване, истинска жива гора наоколо; френски прозорци, с щедра панорама в зелена и жива природа; заострени покриви; много дърво и топлина – това са къщите в комплекс Hudson Woods.

2-r-h550-q100-m1465608927

7-r-h550-q100-m1465608929

11-r-h550-q100-m1465608928

Каменните облицовки също присъстват на ключови места в интериора и екстериора, подчертавайки още веднъж връзката на човека с природата – и уважението му към нея.

мечтаете за такова място за Коледа? Или пък за постоянен дом? Изградете го с нас. Със сглобяеми нискоенергийни къщи RichHouse всеки проект е възможен и всяка мечта намира своите материални измерения – на избрано от Вас място, с избран от Вас вид и параметри.



Call Now ButtonЗвънни