Блог

Крайбрежна къща с площ 50 кв.м. разположена на норвежкото крайбрежие

27 октомври, 2016 | Сподели: |

Труднопроизносимото за нас Stokkøya, Åfjord е мястото е Норвегия, където се издига тази малка уютна къща. Построена е през 2015. Архитектите и са Asante Architecture & Design. Предната и част е стъпила здраво на кокили-подпори, закотвени в норвежкия каменист бряг. Задната и част пък, е седнала на още камъни. Фронтално разбира се, всичко в тази малка функционална къща, е стъкло – което дава уникална панорамна ексклузивна гледка към Норвежко море.

Крайбрежна къща с площ 50 кв.м. разположена на норвежкото крайбрежие

Постройката е част от сградите на остров Stokkøya. Проектът се нарича Bygda 2.0 и е за развитие на района. Бизнес и научно-изследователските възможности на мястото се допълват с подходящи модерни места на обитание. Проектите са устойчиви – т.е. щадят максимално природата и функционират в синхрон с нея.

Собственикът конкретно на тази постройка, е с местен бизнес. Искал да се установи тук, в малка къща, от всички стаи на която да има гледка към морето. Днес може да се наслаждава на изгревите, залезите и всичко помежду им над морето, потънал в уюта на дневната си. Северното сияние също е негов гост. А риба може да лови директно от балкона.

Къщата е условно поделена на две. По-ниската и част се състои от входно антре и баня, а по-високата обединява кухня, дневна и спалня, разположена над къта за приготвяне на храна.

Крайбрежна къща с площ 50 кв.м. разположена на норвежкото крайбрежие

Постройката е от дърво с ламперия от още дърво – външна и вътрешна. Фасадата, която трябва да устоява на суровото време е изработена от обгорено дърво, по японска технология, пречупена през норвежките условия. Покривът включва местно устойчиво растение, което дава своя зелен принос в суровия каменист пейзаж.

Отоплението на дървената къща е с модерна печка на дърва с водна риза, работещо успоредно със слънчев нагревател.

Крайбрежна къща с площ 50 кв.м. разположена на норвежкото крайбрежие1

Дървото навсякъде в дома е обработено по различен начин, което придава разнообразни нюанси и цветове на интериора. Входното антре е постлано с плочи. Банята – също. Тук обаче те преливат във вана, която е с обширна панорамна гледка към морето.

Тази къща е обещание за удобен уютен живот, на крачка от стихиите, а често – в прегръдката им. Тя е поредното доказателство, че устойчивите малки домове са напълно възможни, достъпни, удобни. Своя удобен дом, открийте при нас – RichHouse – нискоенергийни, дървени сглобяеми къщи за всеки.



Call Now ButtonЗвънни