Блог

Спомен за лято: Бялата къща на остров Ибиса

10 декември, 2015 | Сподели: |

Днес е ден за лято! (Нищо, че е декември и Коледа наближава по терлици)
Остров Ибиса, кой не е чувал за него…. Един от четирите Балеарски острова, често наричан „Белият остров“ – с прекрасни плажове, но и борови дървета, това кътче от рая предлага перфектната комбинация от спокойствие и природа, но и бурен нощен живот. Едноименната му столица е един от най-старите градове в Европа. Тук обединените усилия на архитектите от SAOTA и интериорните дизайнери от ARRCC създават прекрасна бяла вила – перлата ES Roca Llisa.
Триетажното бижу издига снага на хълмиста местност, предлагайки прекрасни гледки към океана и остров Форментера. Първоначално, тук е имало стара постройка. Собствениците обаче, са поискали пълна промяна за съществуващия дом и трансформацията му в съвременно светло пространство, подходящо за почивка и забавления както със семейството, така и с много приятели. С оглед на това изискване, към съществуващата сграда са пристроени стаи за гости.
ibiza3
ibiza4
Двете групи творци наблягат на естествените материали – и в екстериора, и в интериора. Памук, лен, сурова дървесина, мрамор, камък и искрящо бяло изграждат ES Roca Llisa. Големите плъзгащи стъклени врати размиват границите между „вън“ и „вътре“ и преливат в обширни тераси. Къщата сякаш е надвиснала над океана, а басейна тип водно огледало, прелива в синевата му. Пищна растителност контрастира с белотата на дома. Простор, въздух, свобода в бяло, синьо и зелено, в камък, дърво и вода – това е ES Roca Llisa перлата на Ибиса.
ibiza2
Харесахте ли тази къща с дъх на лято и почивка? Или с оглед на настоящия снежен сезон предпочитате топло, традиционно убежище с камина, комин и дебели каменни зидове? Разгледайте нашите къщи, сигурни сме, че ще познаете своята. Ако не – ще я създадем за Вас.
Материали, специалисти, умения, опит, професионализъм – всичко ще намерите при нас.
ibiza6
ibiza5
ibiza7
ibiza8
ibiza9

Източници:
www.arrcc.com/projects/es-roca-llisa-ibiza
www.saota.com/project/es-roca-llisa/



Call Now ButtonЗвънни