Блог

Монреал, Канада: Бивша пожарна днес е съвременен дом

4 ноември, 2016 | Сподели: |

Защо да се лишаваме от старите сгради? Ако вече не са ни нужни и са приключили мисията си, да ни служат с определена цел, то не е нужно да бъдат съборени. Трябва само добър архитект, които да ги преобрази! Точно това се случило с една традиционна сграда от Монреал, Канада. Традиционна, но с интересно предназначение – била е пожарна служба. Днес обаче, вече е удобен дом с ексклузивна гледка към река Св. Лоурънс (St. Lawrence) и пристанището. За това се погрижили архитектите от Manon Bélanger.

Гостите на този необичаен, но комфортен дом, посреща обединено дневно пространство. то включва към за почивка и хранене. Функционалните зони са визуално отделени от изложените щедро на показ тавански дървени греди. Архитектите, по заръка на собственика, търсели мъжко излъчване на мястото.

vieux_999_176m

Старото дървено стълбище, водещо към терасата, подменили с нова метална спирална стълбa. Ето ти олекотяване на пространството. Дървеният под пък, бързо добил отличителен бял цвят. Една от стените е запазена в оригиналния си вид – пъстри червени тухли, които днес държат здраво телевизора. Срещу него – мека мебел подканва да поседнеш. Кът за четене с традиционни кожени черни кресла подправя атмосферата с още силни черти. Между местата за сядане – масичка. А зад тях две етажерки. Симетрични, железни, с вертикални, закрепени стълби на тях, които ти помагат да достигнеш и най-високите знаниехранителници. Ето още силна атмосфера. Килимът пък – все едно тухлена стена, но от парчета кожа. Основата на масата – дърво. Кухнята – семпла и с още червени тухли, хванали здраво частично вграден шкаф. Инокс, бяло и дърво съчетани в обща композиция. Старата пожарна отново е на служба.

Ако разполагате със стара сграда, независимо каква, която искате да обновите или пък се нуждаете от нова такава – то не се колебайте да се свържете с нас: специалисти, ноу-хау, опит, производствена база за нискоенергийни сглобяеми къщи; инженеринг, консултации, всякакви решения в областта на строителството.



Call Now ButtonЗвънни