Блог

Ниско енергийна къща от Лос Анджелис, Калифорния пленява с изчистени, модерни линии

20 септември, 2016 | Сподели: |

Пасивните, познати и като нискоенергийни и енергоефективни къщи са бъдещето. Те превземат нови и нови територии по света. Построени са умно – използват естествената вентилация. Често, имат соларни панели и използват и дъждовните води. Нискоенергийните къщи се нуждаят от по-малко енергия. Те са с много добра изолация и стъклопакети. Техният отпечатък върху природата е по-малък от този, на стандартните сгради. Точно една подобна постройка, ще разгледаме сега. тя се намира в Западен Холивуд, Лос Анджелис, Калифорния, САЩ. Създадена е от Prime Five Home. Продадена е за цели 2,1 млн. долара през 2014г.

Тази чудесна модерна, комфортна къща е с изчистени линии. Екстериорът и е решен в бяло. Ъглите са прави, формите правилни. Светлата гама преминава и в интериора. Това гарантира мултиплицирането на купищата естествена светлина, която нахлува във вътрешността през многобройните прозорци. Разгърнатата площ на бялата къща от Холивуд е над 390 кв.м. Спалните, на разположение на собствениците и техните гости са общо пет на брой. Допълват ги същия брой бани. Прозорците на комфортния дом са от пода до тавана, умело разположени на ключови места.

kalifornia-2

Кухнята, дневната, трапезарията на бялата нискоенергийна къща са разположени на първото ниво. Подовете са покрити с прекрасно дърво. Стените откъм кухнята са стъклени и се отварят напълно към външните пространства. Така лесно към вътрешността се приобщават басейна, тип водно огледало и дворните мебели. Част и от двете зони – външна и вътрешна, е покритият вътрешен двор от почти 30 кв.м., който приютява собствена камина и мека мебел. Второто ниво на комфортния дом е достъпно чрез вътрешна изчистена дървена стълба, която води до комфортен кът за почивка, с примамваща мека мебел. Тук са и спалните. Главната е с чудесна стъклена стена, която води към тераса с плетени дивани. Прекрасният кът е достъпен чрез подобни стъклени врати и от прилежащата луксозна баня.

kalifornia-3

Бялата нискоенергийна къща притежава обичайните черти на природосъобразните еко домове. Тя има соларни панели, система за събиране и нова употреба на водата, устойчива на засушаване растителност, която внася живата природа в дома, но не се нуждае от обилно поливане. Застъпени са естествените материали, сред които изпъква дървото – в подове, декинг около басейна, мебели. Линиите са максимално прави и ненатрапчиви. Погледът с лекота следва обширните пространства и потъва в тях.

Холивуд. Мечтата на милиони по света. Една чудесна, бяла нискоенергийна къща прави реверанс към бъдещето и природата. Спокойно можем да я сбъднем на родна почва – точно толкова красива, нискоенергийна и съобразена с Вашите предпочитания и нужди. Невъзможни проекти за нас няма. RichHouse са сглобяеми дървени нискоенергийни къщи от ново поколение с практически неограничен дизайн. Искате да ни питате нещо или вече сте готови за своя нов дом? Обадете ни се.

Източник и снимки: primefivehomes.com



Call Now ButtonЗвънни