Блог

Полезната краставица с проверен произход вирее най-добре в оранжерията

9 май, 2016 | Сподели: |

Краставицата, както вече обстойно разгледахме, определено има защо да се счита за една от суперхраните, носещи много ползи за нашето здраве. Както и за много други зеленчуци и при отглеждане на краставицата незаменим помощник е оранжерията. Съоръжението гарантира по-високи добиви в по-нетрадиционни сезони.

Освен от полза за сърцето, косата, кожата, ставите, краставицата облекчава и при диабет, артрит, подагра, кожни изгаряния. Полезностите и обаче, далеч не се изчерпват само с тези, за здравето.

Краставицата е помощник и в грижата за външния вид. Кръгчета зелен зеленчук, поставени на уморени, подпухнали очи, спомагат спадане на отока. Кората на краставицата пък, наложена на слънчеви изгаряния, отнема топлината и облекчава.

Зеленчукът помага и при махмурлук – преди да легнете хапнете малко краставица. Тя елиминира и лошия дъх – трябва само да подържите парче от нея върху езика си – фитохимиалите унищожават бактериите, причиняващи лош дъх.

Зеленият зеленчук с високи добиви в оранжерията, помага и в почистването на дома. Натъркайте огледалото в банята с него и то няма да се изпоти. Помага и за временно смазване на скърцащи панти.

Краставицата определено е безкрайно полезен зеленчук. Не заравяйте обаче – полезен е, когато сте сигурни в него. Това е налице, когато сте го произвели сами, в своята оранжерия, или пък купувате от проверен производител. Ако имате място, където да разположите своя оранжерия, краставицата е поредната добра причина да го направите. Оранжерията ще спомогне високите и добиви и защитено производство.

Оранжериите са изключително разнообразни. Запомнете едно обаче – добрите са тази, с доказано високо качество, изработена от отлични материали и монтирана от професионалисти. Актуални с оглед сезона са иновативните парници лятна защита, които пазят зеленчуците от изгаряне. Традиционните оранжерии пък, които предлагаме, включват по нещо за всеки – от направи си сам модели, през хоби такива до КИН съоръжения и големи индустриални оранжерии. Монтаж, професионализъм, ноу-хау, консултации.



Call Now ButtonЗвънни