Блог

Вилата на художника

11 август, 2016 | Сподели: |

Светъл дом, пълен с вдъхновение от Gaucin, Малага, Испания приютява художник и неговото семейство. Жилището отразява напълно своят собственик – то в творческо пространство, пълно с безброй късчета произведения на изкуството. Създателите на това бижу са DTR_studio architects. те обаче, през цялата идейна концепция до финалният реален щрих от дома, работили рамо до рамо с Joseba и Мария – творческото семейство, което искало домът им да се случи според техните виждания.

Началото бил… Gaucin. Градчето е необикновено. То е разположено на естествена издигната тераса, с панорамна гледка към Гибралтар и Африка. Освен изключителни богати панорами, Gaucin се ползва и с много благоприятен климат. Парцелът на художника, се намирал в най-високата част на градчето. И ето ти решение – архитектско и на собственика – да изградят вила с необичайна форма, която да комбинира работно студио и жилище и да блести в бяло.

Работното пространство на Joseba е на приземния етаж. Тук таваните са много високи. Това води до максимизиране на обема и светлината, които създават оптимални условия за свободно творене в светла, необятна обстановка. Подът е от камък. Тук е и спалнята. Дневната зона е на горното ниво. С отворен план е и има страхотни панорамни гледки.

047

Стълба в задната градина на вилата води до покрива. Тук властват синьото на басейна, бялото на постройката, околната природа и всеобхватни панорами – синьо небе, бели пухкави облаци, начупен от планини зелено-син пейзаж, потъващ е безкрая. Творбите на автора са основна част от белите стени на бялата вила.

11

Вградени гардероби и етажерки за книги в светло дърво акцентират тук-там интериора на вилата. Ярко жълто стълбище води към терасата и безкрая. Безкрайни картини маркират моменти, спомени, впечатления. Отвън – бяло, бяло и пак бяло, ослепително и всепоглъщащо. Една вила, за един творец и семейството му. Бяла лястовица, кацнала на върха на Gaucin. Цялата, пълна с творчество, вила. С вътрешния необятен свят на един човек, с талантливи ръце и инфинитивно въображение.

Източник и снимки: dtr-studio.es



Call Now ButtonЗвънни