Комплектации

Вани за сауна

Сподели:

Вана Bentwood овална, 0,76х1,16х1 м от байцвана лиственница

ovalnaya_listv_mor4-500x500

Овалните вани имат универсална форма, позволяваща комфортно да правите водни процедури и не изискват голяма площ за тяхното поставяне.
Овалните вани се произвеждат с различни размери при дебелина на стената на ваната от 22 до 28 мм, широчина от 0,59 м до 1,15 м., височина на ваната от 1,0 до 1,40 метра. За удобно влизане и излизане ваната се предлага в комплект със стълба, ваните с височина над 1,20 метра се предлагат в комплект със стълба с три стъпала. За се защити дъното на ваната от провисване под тежестта на водата, вани с широчина повече от 1,0 метър се предлагат в комплект с кръстачка, на която се поставя ваната.
Технологията на производство се базира на използването на шпунтовани дъски ( широчината на които варира в зависимост от модела ), надеждно съединени помежду си със специално водоустойчиво лепило. За да се придаде на конструкцията повишена здравина те се стягат с обръчи от неръждаема стомана.

За гориво на печката най-добре е да използвате брезови дърва или други широколистни породи. Не използвайте при разпалването на печката средства за разпалване, тъй като те оставят нагар и влошават топлообмена. Предвидете разполагането на димохода далеч от стените на къщата, навеси и други конструкции, които могат да се запалят. За значително намаляване ( до два пъти ) времето за нагряване на водата, особено при минусови температури, трябва да покривате ваната с капак или тента.

Комплект печка Bentwood за подгряване на вода в дървена вана, поставена на открито

13-500x500
Окомплектоване на печката
 • Печка с цилиндрична форма от неръждаема стомана с номинална мощност от 22КВт.
 • Димоход от 2 части.
 • Капак на димохода – 1бр.
 • Решетка за дърва от неръждаема стомана
 • Шланг армиран – 1 бр.
 • Щуцер от неръждаема стомана – 2 бр.
 • Винтове за дърво за монтаж на щуцера – 8 бр.
 • Скоба поцинкована – 4 бр.
 • Кран сферичен -1 бр.
Монтаж

Печката се състои от две части: капак ( предна стена с вратичка ) и горивна камера ( двоен цилинричен корпус от неръждаема стомана ). Преди монтажа на печката трябва да се убедите, че капака на цилиндъра е закрепен ( болтовете са завити докрай от долната страна на капака ), а на задната страна на печката е монтиран сферичен кран за източване на водата от печката.
Печката трябва да се постави на равна, твърда повърхност ( бетон, плочки и др. ) на едно ниво с ваната, за да се изключи нейното обръщане и нарушаване целостта на свързващите печката с ваната шлангове. Печката се свързва с ваната посредством два шланга, които се монтират на щуцерите излизащи от задната част на печката и на щуцерите, които са монтирани на стената на ваната.

Етапи на монтажа

 • Поставете печката, обърната със задната си част към ваната на разстояние 20-25 см. от нея.
 • Отбележете на стената на ваната двете места, на които ще бъдат пробити отворите за монтаж на щуцерите. Горният отвор трябва да се намира с 10 – 15 см. по – високо от горния щуцер, излизащ от печката, долният отвор – с 1 -2 см. по-високо от долния щуцер на печката.
 • Пробийте с кръгъл трион с водач в отбелязаните места през стената на ваната два отвора с диаметър 42-45 мм.
 • Намажете краищата на получените отвори и фланците на щуцерите със силиконов херметик.
 • Поставете щуцера в отвора от вътрешната страна на ваната и го прикрепете с винтове за дърво към стената.
 • Запълнете с херметик останалите от външна страна пролуки между щуцера и края на отвора. Излишният херметик внимателно отстранете с кърпа и разтворител.
 • Измерете и отрежете от армиран маркуч две парчета и свържете с тях горния щуцер на печката с горния щуцер на ваната и долния щуцер на печката с долния щуцер на ваната. Местата на свързване стегнете с поцинковани скоби. След втвърдяване на херметика печката е готова за експлоатация.
Експлоатация

Затворете сферичния кран на печката, напълнете ваната с вода. При разпалването на печката отворете клапата за подаване на въздух напълно. Когато дървата се разгорят, затворете клапата на 70-90 %.
Палете печката само при наличие на вода във ваната!!! Не забравяйте задължително да източвате водата от ваната при неизползване на печката, при минусови температури, в противен случай печката може да излезе от строя.

Звънни