Блог

Архитектура без граници: павилион за сладолед от пътни конуси кани на разхлада посетителите на Познан, Полша

10 юли, 2017 | Сподели: |

Пак ще си поговорим за инфинитивния дизайн. Сгради във всякакъв вид и форми никнат по света. Отговорно за тях е т.нар. мислене out – of – the – box или извън общоприетото. Без него, светът щеше да си е едно доста скучно място, сиво и повтарящо се. Смелите визионери обаче, не се страхуват да осъществяват идеите си. Точно такова хрумване е този оригинален магазин за сладолед, разположен в Познан, Полша.

Типичният скучен, черен павилион тук е облечен с безбройни бели пътни конуси, които много приличат на фунийки сладолед. Създателите са от местното архитектурно студио Mode:lina. Те посочват стремежа си да впишат артистичната сладоледаджийница в стария град на Познан – място, пълно с изкуство и оригинални постройки и живописни фасади. Интериорът също не е за пренебрегване. Той е потънал в смели геометрични форми, които повтарят тези, от екстериора. тук обаче, те са не само в малко черно и много бяло, но и носят окраските на естествено, светло дърво. Обектът е завършен преди броени дни – юни 2017 – точно навреме, за да осигури сладка прохлада на гостите на Познан. Площта му от 35 кв.м. е предостатъчна, за да събере доволни количества вкусен сладолед и съответните фунийки и допълнения.

Ние, не използваме бели конуси, за да покриваме фасадите на нискоенергийните къщи и изобщо, сградите, които строим. Обаче, сме отворени и към такива проекти. Всичко, което поискате – ние проектираме и изпълняваме в предпочитан от вас формат. Ние, сме RichHouse – качествените нискоенергийни сглобяеми дървени къщи. Произвеждаме ги в собствена база, по специална технология. Наши домове обитават редица семейства от цялата страна. Изграждали сме и къщи за гости, но не и магазини за сладолед. С удоволствие обаче, ще проектираме и изградим оригинално помещение/ сграда за вашия бизнес. Дизайнът на RichHouse е практически неограничен, а цените и качеството – повече от отлични. Заповядайте и се убедете сами!

Източник: Modelina ArchitekciЗвънни