Блог

Сглобяеми къщи – Видове

3 октомври, 2019 | Сподели: |

Терминът „сглобяема къща“ все още плаши и буди недоверие в много хора Днешните сглобяеми къщи, не само, че не отстъпват на монолитните сгради, а са направо приказни.
RICH HOUSE предоставят на купувачите на жилища персонализирано енергийно ефективно решение, нa достъпни цени.
В предишна статия изтъкнахме пред вас множеството предимства на сглобяемите къщи. Днес искаме да разясним на какви видове се делят те.

Сглобяемите къщи биват:

МОДУЛНИ КЪЩИ – СГЛОБЯЕМИ

Модулните домове се състоят от един или повече модула, които се изграждат във фабрика и след това се транспортират отделно до строителната площадка, където строителството се завършва. Всеки един модул обикновено е напълно оборудван с интериорен обков – водопровод, електричество, врати, килери и стълби – така че има малко довършителни работи, които трябва да бъдат завършени при сглобяването на къщата.
Времето за изграждане на такъв дом е приблизително три до четири месеца

КЪЩИ, ИЗГРАДЕНИ ОТ ИЗОЛАЦИОННИ ПАНЕЛИ – СГЛОБЯЕМИ

Този вид сглобяеми къщи е най- разпространен в България. Всеки един от изолационните панели се транспортира до строителната площадка и там се сглобява новият дом. Времето за изграждане на такъв е от два до три месеца.

КЪЩИ, ГОТОВИ ЗА МОНТАЖ – СГЛОБЯЕМИ

Елементите на къщите, готови за монтаж пристигат на строителната площадка предварително скроени, нарязани и окомплектовани във фабриката, заедно с необходимата спецификация за монтаж. Някои от този вид къщи могат да бъдат изградени от изолационни панели, но не всички къщи, изградени от изолационни панели са от типа – къщи, готови за монтаж.
Тези къщи често са проектирани за купувачите, които искат сами да изградят дома си. За тази цел те могат да използват материалите и инструкциите, предоставени от производителя. Комплектите идват с подробен списък с инструкции.

Все пак, виждате разликите между видовете сглобяеми къщи, но приликите са в незаменимите предимства, които те предоставят на своите собственици. Да направите информиран избор е голямо богатство. Ако все още не сте сигурни дали да това е подходяща инвестиция, след като претеглите плюсовете и минусите, то без съмнение ще изберете именно нея – сглобяемата къща на RICH HOUSE.Звънни