Блог

В Исландия построиха къща – хълм

27 февруари, 2017 | Сподели: |

Исландия е сурова страна със суров климат. Местната архитектура е абсолютно отражение на тези условия. Тя е ориентиранa към природата и съхраняването и. Цели се не изпъкване, а вписване в нея. Точно в този смисъл е тази необичайна къща – хълм. Дело е на Studio Granda и се намира в Skipasund. Площта на дома е 68,4 кв.м. Издигнат е през 2014г.

Gardur Landhouse, frontal view, main façade. Use of ArchDaily at www.archdaily.com.

Къщата прилича на излязла от страниците на Толкин и неговия „Хобит“. Близо до нея лъскава снага точи река Ytri Rangá. Пейзажът е суров с изключително оскъдна растителност, благодарение на пепелта, осигурена щедро от вулкана Hekla. Всичко наоколо е причудлива скандинавска митология, с къща – хълм – убежище по средата.

Gardur Landhouse, side view, towards East, against sun. Use of ArchDaily at www.archdaily.com.

Собственикът на дома засадил различни растения наоколо, които да обогатят бедната флора. В една от дюните, характерни за тукашната топография, е вмъкната къщата. Бетонна извита арка бележи покрива на дома. Отгоре – растителност. Северната и южната фасада са целите в стъкла. Подът – също бетон. Осезаемо място в дома има дъба. Къщата събира всичко необходимо за комфортен живот. Спалните са две и са в двата и края. Дневната, мястото за хранене и кухнята си делят сърцето на дома. Отоплението е с печка на дърва.

Gardur Landhouse, indoors view, towards East. Use of ArchDaily at www.archdaily.com.

Мечтаете за подобен, вписан в природата дом? Обадете ни се на +359 898 658 415 – с удоволствие ще го проектираме и построим за вас! Кои сме ние? Точните хора за всеки проект, свързан със строителство: RichHouse. Нашите къщи са с практически неограничен дизайн, като при това са нискоенергийни и носят всички предимства на сглобяемите домове:
– Екологично чисти къщи
– Неограничен дизайн
– Уникална здрава, лека, надеждна конструкция
– Енергоефективни с ниска консумация на енергия
– Кратки срокове на изработка
– Бързо строителство
– Снижени разходи за механизация и транспорт
– Повече използваема жилищна площ в сравнение с монолитното строителство
– Възможност за обитание веднага след завършване на проекта, поради липсата на остатъчна влага
– Достъпни цени
Перфектната къща е RichHouse!Звънни