Блог

ДЪРВЕНАТА КЪЩА – СЪВРЕМЕННИ СТИЛОВЕ

20 декември, 2019 | Сподели: |

Дървената архитектура е една от най-интересните. Съвременното дървено строителство всъщност обхваща почти всички ценови сегменти. Поради дизайнерските характеристики, присъщи на дървените къщи, техните архитектурни стилове почти нямат общо с другите архитектурни стилове. В дървената архитектура се е формирал собствен стил, по-голямата част от който е характерен за един или друг регион, където дървеното жилищно строителство е често срещано.

СТИЛОВЕ

В съвременното дървено жилищно строителство еклектиката е широко разпространена, тоест смесицата от различни архитектурни стилове в една сграда. Kомбинaцията от различни стилове в една сграда, прави къщата не само уникална, но и много красива.
Най-популярните модерни стилове на строителството на дървени къщи включват скандинавския стил. Къщите в скандинавски стил, като правило са етаж и половина (къща с таванско помещение). Характеризират се с изчистен дизайн и използването на естествената светлина, чрез големи прозорци.
Къщите тип „ранчо“ също са модерни сега. Обикновено те са едноетажни и много просторни. Такива къщи са по-подходящи за големи площи.
Дървените къщи в стил „Арт Нуво“ по правило имат плоски покриви, панорамни прозорци и просторни тераси. Такива къщи са изградени главно от дървен материал, въпреки че има забележителни модели и от трупи.
Руският стил също има своите фенове. Този стил се характеризира с богата декоративна украса и дърворезба, дървени капаци на прозорците и с дърворезба на фронтона. В руския стил често се използват фенери, вградени в покрива, кули, балкони и висока веранда.

Дървените къщи са надеждни сгради с голям брой предимства, а именно:

  • Стилни и красиви – нямат нужда от външна декорация, което значително намалява разходите.
  • Ефективност на строителството – изграждането на къща от дървен материал отнема средно не повече от един сезон.
  • Екологичност
  • Високо ниво на звукоизолация
  • Устойчивост на гниене и механични повреди

Избора от стилове и размери на къщите, които предлагаме можете да видите на Richhouse.eu. Не се колебайте да ни потърсите ако имате въпроси. Нашият екип от професионалисти ще се радва да отговори на всички ваши въпроси.Call Now ButtonЗвънни