Блог

ЖИВОТ НА КЪЩАТА ОТ SIP ПАНЕЛИ

2 декември, 2019 | Сподели: |

Един от решаващите фактори при избора на материал за изграждане на къща е дълготрайността и. Ако вашият избор се е спрял върху SIP-панела, можете да сте сигурни, че къщата ви ще радва дори вашите внуци и правнуци. Прогнозите за тухлена къща са 70 години реален живот, за пеноблок – само 20 години. С точното спазване на SIP технологията, избора на доказани материали и правилната грижа, къщата може да издържи до 100 и повече години.

ЗАЩО SIP ПАНЕЛИТЕ СА ТОЛКОВА ИЗДРЪЖЛИВИ?

  • Първо, къщите имат монолитна структура и не се свиват. Панелите са толкова леки, че натоварването на пода и основата е минимално.
  • На второ място, SIP панелите са устойчиви на влага. Процесите на гниене и мухъл са ограничени до минимум, благодарение на защитното импрегниране.
  • Трето, те не привличат гризачи. Специалната добавка, съдържаща се в състава за обработка, прави SIP панелите абсолютно не привлекателни за вредители.
  • Четвърто, те могат да бъдат използвани за строителство при всякакви климатични условия. SIP панелите лесно се справят с температурните колебания в диапазона от -50 до + 50 ° C.
  • Пето, те са в състояние да издържат на странично хоризонтално налягане до 3,5 тона на 3 квадратни метра и вертикално надлъжно налягане над 11 тона.

По този начин външните фактори практически нямат влияние върху SIP панелите. При най-грубото изчисление, животът на SIP-панела ще бъде средноаритметичната стойност на стойностите на експлоатационния живот на всеки от материалите, включени в състава му. А именно:

  • За експандирания полистирол този показател пряко зависи от качеството на суровините и варира от 15 до 80 години. Пенопластът практически не е подложен на деформация и е устойчив на влага, тъй като е напълно синтетичен материал.
  • За необработено ПДЧ експлоатационният живот може да бъде до 50 години или повече. Плочите, използвани при производството на SIP панели, са покрити със специален водоотблъскващ разтвор, който надеждно защитава от гниене и увеличава прогнозния живот почти 2 пъти.
  • За дървените греди експлоатационният живот също се определя от качеството на обработката и може да достигне 80 години, като се използва подходящо импрегниране. Също така е важно да се има предвид, че гредите са защитени от OSB дъски, което предотвратява преждевременното износване.
  • Фасадните материали стават допълнителен щит за SIP панели, използвани при изграждането на къща. Тя може да бъде или сайдинг или фасадна плочка, или изкуствен камък, и много други. Те предпазват стените от вятър, валежи и резки промени в температурата, като поемат част от натоварването върху себе си.

ДОМОВЕ ЗАВИНАГИ

Готовите къщи, изградени в съответствие със SIP технологията, са толкова стабилни и надеждни, че могат лесно да издържат на силни ветрове, виелици и гръмотевични бури. Съвременните SIP панели могат дори да се използват за изграждане на сгради в райони, склонни към земетресения.

Източник sip-paneli.comЗвънни