Блог

ИЗГРАЖДАНЕ НА ЕКОЛОГИЧНИ КЪЩИ

27 ноември, 2019 | Сподели: |

Редица изисквания са наложени на съвременните строителни материали. Те не трябва само да са издръжливи и естетични, а и в същото време трябва да са и безопасни. Токсичните съединения могат да се освободят от някои покрития, бои и мебели. Тези вещества тровят въздуха в помещението, като влияят неблагоприятно върху човешкото тяло.
Според традицията, най-екологичните материали са естествените. Ако говорим за изграждането на къщи, тези материали включват:

  • Тухла. Съставът на тухлите включва смес от варовик с пясък или глина. Това е естетичен, издръжлив и много безопасен строителен материал, използван в продължение на много векове;
  • Камък. Той е един от най-издръжливите строителни материали. Каменната къща изисква мощна и скъпа основа, следователно, като правило, камъкът се използва за изграждане само на първия етаж, ако сградата се състои от няколко нива;
  • Дърво. Изграждането на екологично чисти дървени къщи се извършва с помощта на профилиран дървен материал, т. нар. мини брус. Дървените греди се обработват с антисептици и антипирини, които предотвратяват увреждането от дървесните червеи, гниене, както и ограничават бързото разпространение на огъня в случай на пожар. Това третиране значително увеличава експлоатационния живот на сградата.

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ДЪРВОТО В ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЕКОЛОГИЧНИ КЪЩИ

Профилираният дървен материал (мини брус) е направен от масивни трупи и има свързващи елементи, благодарение на които полагането е значително много по-лесно от използването на друг вид материал. Формата и разположението на елементите може да варира, а освен къща, дървените греди могат да се използват и за построяването на беседки, търговски павилиони, детски съоръжения за игра, къщички за домашни любимци, гаражи или малък навес за инструменти например. За селскостопански сгради и летни кухни, беседки, оптимално подходящи са греди с дебелина 45-75 мм. С дървена къща вие си гарантирате топлинната ефективност, икономичност и екологичност. Несъмнено ползите от инвестицията в дървена къща са доста примамливи, а екологичността е бонус към всички плюсове, които ви предоставя този дом.

Източник topshouse.ruЗвънни