Блог

КАК ДА СЕ ИЗГРАДИ ЕФЕКТИВНО ЖИЛИЩЕ?

6 ноември, 2019 | Сподели: |

Въпросът за оптимизиране на строителните разходи винаги е актуален. В момента промените в условията на вътрешния и глобалния пазар принуждават компаниите да търсят нови и по-ефективни схеми. Така, според статистиката, все повече компании за развитие изместват фокуса от обичайните схеми на строителство на недвижими имоти към алтернативни, с по-добра рентабилност и по-бързи условия за изпълнение на проекти – като се използват сглобяеми конструкции вместо „стандартен“ бетон. Сглобяемите сгради от изолационни панели набират популярност и с все по-голяма сила развенчават митовете относно здравината на конструкцията и устойчивостта си.

Предимства на изолационните панели при изграждане на жилище:

  • значително намаляване на времето за строителство;
  • икономическа ефективност;
  • разширени възможности за планиране.

Статистиката показва, че „замяната“ на бетона с изолационни панели по време на изграждането на големи съоръжения може да намали времето за работа с около шест месеца. Този подход ви позволява значително да намалите възвръщаемостта на обекта (включително спестяване върху процента на привлечените средства) и в резултат на това води до по-голяма нетна печалба дори при сравнително еднакви разходи на квадратен метър – основният критерий при изчисляване на ефективността в нашата страна..

СТРОИТЕЛСТВО В ГРАДА

Друг аргумент в полза на изолационните панели е опростяването на изграждането на нови съоръжения в гъста градска зона. Новите бизнес центрове и търговски и развлекателни комплекси могат да се изградят бързи и лесно без много шум и замърсяване на околната среда. В допълнение към стандартните (за да се гарантира качеството и дълготрайността на съоръжението), при изграждането на сгради при такива условия са наложени редица допълнителни фактори:
Изолационните панели се доставят готови за монтаж, не изискват дългосрочно съхранение и се сглобяват много по-бързо от бетонните сгради, което минимизира сложността на работата и запазва комфорта на съседните обекти. Използването на съвременни технологии и съвременни строителни материали също помага да се сведе до минимум замърсяването на строителната площадка.

Няма начин да сгрешите с избора на сглобяем дом. Изолационните панели са лесния и достъпен начин да изградите лесно жилище, което да отговаря на всички стандарти.

Източник ntkzavod.com.ua;Звънни