Блог

Иновативна южноафриканска компания построи луксозна цилиндрична къща на дърво

10 юли, 2017 | Сподели: |

Malan Voster е името на южноафриканската компания, виновна за измислянето и проектирането на Paarman Tree House. Това е разкошна дървена къща, разположена в гората, сред дърветата в предградието Constantia на Кейптаун. Не, не си представяйте традиционната детска къща на дърво, която е така обичана и разпространена в САЩ. Тук постройката е предназначена не за безкрайни детски забавления, а за луксозен комфорт на възрастните. Клиентите желаели дом, който да се вписва идеално в околностите и да предоставя панорамни гледки.

Архитектите споделят, че са почерпили вдъхновение от традиционни за тези географски ширини постройки. Придържали се обаче, към различните геометрични форми, с акцент върху квадрата и кръга. Къщата върху дърво се състои от кръгове и квадрати. Кръглите форми, кореспондират прекрасно с обкръжаващата среда. Във всеки кръг има колона и обръчи, изработени от стомана, които поддържат гредите за пода на горното помещение.

Дървената къща на дърво има три етажа. Достъпна е по рампа от стомана и дърво. Първият етаж е предназначен за общата дневна зона. Вторият е отделен за спалното помещение и банята, а третият представлява открита тераса, оградена с веранда.

Освен, че е изградена около дърво и облечена с дървена ламперия и стратегически панорамни прозорци, дървената къща е стъпила здраво и на опори – кокили. Там, на приземното ниво, е специалното пространство, отделено за градина.

Дървото, използвано в проекта е основно червен кедър. Материалите са оставени в естествения им вид, с минимална обработка, за да стареят с времето и още по-добре да се влеят в околностите.

Ако мечтаете за подобна дървена къща, то ние сме точните хора за вас! RichHouse е българска фирма със собствена производствена база и дългогодишни традиции в проектирането и изграждането на сглобяеми нискоенергйни дървени къщи. Дизайнът избирате вие – останалото – оставете на нас! Постройте своят мечтан дом с RichHouse – по-добрите сглобяеми къщи, които всеки заслужава.

 Звънни