Блог

Как да имаме уникална гледка без да променяме любимата стара къща?

12 април, 2017 | Сподели: |

Отговорът идва от далечна Австралия. Кейт и Грант имали къща до плажа в Lorna, която много обичали. В един момент обаче, се оказало, че пространството, която тя им осигурявала е малко. А и гледката не била това, което искали. Запитали се: как да запазим къщата си, но да имаме страхотна гледка към океана?

Отговорът дошъл от Austin Maynard Architects и е във вид – на ново крило на къщата, кацнало на пилони. Новоизградената постройка е на две нива – и с гледаща океана изцяло стъклена фасада на втория етаж. Гледките, определено си струват!

Новата постройка, архитектите описват като дървена кутия, създадена така, че да остарее с патина – и да се впише в пейзажа. Първото ниво в частта си от старата плажна къща, включва две спални, баня, кухня и дневна зона. Входът е откъм задната страна на имота. Днес там на ниво едно има добавена голяма дървена веранда и склад. А между склада и антрето на любимата стара постройка, се издига спирална стълба – и води към новото ниво – това същото, с изключителните гледки. Там е разположено голямо помещение – в което освен зона за почивка и хранене и камина има и още една кухня. Ето, как старият дом е съхранен с една проста високоефективна идея – издигане на ново крило на къщата, но +1 етаж, достъпно от стълба, в непосредствена близост до антрето. Новият втори етаж на постройката и дървената веранда оформят едно приземно пространство, подходящо за почивка и отдих. Там са разположени пейка и кресло. В непокритата част от верандата пък, има красива дървена маса за хранене. Освен останалото, новото крило на къщата, е изградено според изискванията за устойчиво строителство.

Също имате стара любима постройка и мечтаете за разширение, гледка или пък искате старата ви къща да пресъздадете на ново място? Ние сме точните хора за Вас. Дали за реконструкция или ново строителство, ние имаме опит, собствена производствена база за панели за нискоенергийни къщи RichHouse, професионалисти. Доверете ни своя дом! Няма да съжалявате!Звънни