Блог

Как изглежда една модерна планинска къща в Айдахо, САЩ

14 февруари, 2017 | Сподели: |

Bigwood house. Sun Valley, Idaho. Image license: Olson Kundig Architects and Schuchart Dow. © Copyright 2015 Benjamin Benschneider All Rights Reserved. Usage may be arranged by contacting Benjamin Benschneider Photography. Email: bbenschneider@comcast.net or phone: 206-789-5973.

Кечъм, Айдахо, САЩ – тук е мястото, където през 2015г. архитектите от Olson Kundig изградили страхотна къща. Ето какво разказват проектантът за този дом: „Когато за първи път видяхме това място, собственикът и аз веднага споделихме идеята, тук да се издига сграда в съзвучие с околния пейзаж. Източният край на къщата е по-затворен, докато двете крила са ориентирани на запад и имат страхотна гледка на 270 градуса към околните планини. Къщата се възползва от всички предимства на пейзажа. Гледките са изумителни, балансирани с усещане за принадлежност и вписаност. Двете главни крила имат прозорци и към вътрешния двор. Идеята е да се създаде по-интимно пространство, като противовес и еквилибриум на панорамните гледки.“

Предпочитанията на клиента са за модерен дом, съобразен с околностите. Нарича специфичния стил който иска „планински индустриален“. Резултатът включва камък и бетон, стомана и стъкло. Покривът е от гофрирана закалена стомана и със съвсем лек наклон. Финалните топли щрихи в интериора дава дървото, което също присъства осезаемо – в мебели, стенна ламперия, подове. Гредите са полегнали на масивни колони, които кътат и камини. Тази, която държи главната секция, всъщност събира две камини – една вътрешна и една външна. Двете крила на къщата са свързани с мост от стомана и стъкло с южно изложение.

Цялата постройка е въплъщение на индустриален планински стил архитектура. Дървото присъства, но в компанията на бетон и стомана. Къщата е едновременно вписана и заобиколена от природата.

Ако мечтаете за подобна къща в планината, или пък за традиционна алпийска къща, с удоволствие ще я проектираме и построим за Вас. За екипът на RichHouse, невъзможни проекти няма. Нашите къщи са нискоенергийни, сглобяеми, дървени и с практически неограничен дизайн – къщи-олигарх, вили, хижи, традиционни възрожденски къщи, съвременни домове или пък къщи на бъдещето – RichHouse може всичко. Уверете се сами – открийте ни на www.richhouse.eu и +359 898 658 415.

 

Източник и снимки: http://www.archdaily.com/805075/bigwood-olson-kundig

 

 Звънни