Блог

Малка къща за четирима – мисия възможна

6 февруари, 2017 | Сподели: |

Къща за четирима

Може ли четиричленно семейство при това с немски дог, да живее в малка къща? И когато казваме малка, имаме предвид точно това – малка – за да сме точни, 18 кв.м. Отговорът идва от Boise, Айдахо, САЩ. Мейси Милър (Macy Miller) започва да строи собствената си малка къща през далечната 2011г. В този момент, тя нямала идея, че ще трябва да я дели с още доста хора и куче. Междувременно обаче, срещнала своята половинка. Той се включил в строежа. Докато го завършат, вече имали и две деца. Прибавете и немския дог и къщата е повече от пълна. Освен това обаче – тя е и напълно функционална и удобна. Засега Мейси и семейството и не мислят за по-голям имот, поне докато не пораснат децата. Тя казва, че това е техния начин, да се съсредоточат върху това, което има значение – да изкарват времето си заедно, без да се тревожат за ипотеки, заеми, банки; да живеят пълноценно и разумно.

Още от малка, собственичката на тази изумителна малка дървена къща имала интереси в областта на строителството и минималистичния начин на живот. Това довело до избора и на професионален път – завършила архитектура. Имотите под наем които обитавала обаче, не отговаряли на изискванията и. Ето защо решила да построи своя къща. Била предвидила срок от шест месеца, в които постройката да е готова. Оказало се обаче, че общият период на строежа набъбнал до 18 месеца.

Малката дървена къща разполага с подово отопление. Плотовете в кухнята са от рециклирана дървесина. Тоалетната е с компостиране. Цялостното впечатление е за непретрупана, рационализирана, уютна и жива къща, пълна със снимки, умни „стени“, черешови килимчета и ярки цветове.

Ако и Вие мечтаете за малка, компактна, функционална къща, не се колебайте да се обърнете към нас! RichHouse домовете, които изграждаме са дървени, сглобяеми, нискоенергийни! За нас мащабите на проекта и неговия дизайн нямата значение! Всеки дом е осъществим с RichHouse!

Източник и снимки: http://inhabitat.com/architect-builds-tiny-196-square-foot-dream-house-from-scratch/macy-miller-tiny-house/Звънни