Блог

НЯКОЛКО СТЪПКИ ЗА ПО-ЕКОЛОГИЧЕН ЖИВОТ

17 октомври, 2019 | Сподели: |

Вече имате сглобяема дървена къща? Това е първата стъпка към по-екологичния начин на живот. Независимо дали сте решили да живеете в сглобяема къща, за да помогнете на околната среда или за да спестите пари, всяка стъпка, която предприемате към екологично чистия живот е тази, която помага на света. Ако току-що започвате и искате някои идеи за устойчив живот, ето няколко да започнете:

СТЪПКА 1: ЕНЕРГИЯТА

Пестенето на енергия е едно от най-важните неща, които можете да направите, за да намалите въглеродния си отпечатък. Оставяйки електричеството си в режим на готовност излишно се изразходва енергия – изключете уредите, които не използвате от контакта и можете да видите огромни подобрения, най-забележимо в сметките си за енергия!

СТЪПКА 2: ИНВЕСТИРАЙТЕ В ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИ ТЕХНОЛОГИИ

Искате ли да отидете по-далеч. Уверете се, че технологията, която имате е възможно най- ниско енергийна. По този начин вие използвате много по-малко енергия за времето, през което е включен продуктът.

СТЪПКА 3: НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ ХРАНА

Знаете ли, че 7,3 милиона тона храна се изхвърлят във Великобритания всяка година? Това не е просто огромна загуба на храна и пари, а добавя към количеството CO2, което се създава в депата.

СТЪПКА 4: РЕЦИКЛИРАЙТЕ

Бихте ли могли да подобрите способността си за рециклиране. Можете да рециклирате почти всичко – от батерии и хартия до автомобили. Преди да го изхвърлите отделете минута, за да разберете дали можете да го рециклирате.

СТЪПКА 5: ОПИТАЙТЕ ДА НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ПЛАСТМАСА

Изглежда, че пластмасата е намерила своя път във всеки един аспект от нашия живот. Обаче да се откажете от нея не е толкова трудно, колкото може би си мислите – носете платнена торбичка със себе си когато отивате да пазарувате.

СТЪПКА 6: ИЗПОЛЗВАЙТЕ LED КРУШКИ

Не само, че LED крушките издържат по-дълго от обикновените крушки, те са и далеч по-ефективни! Това означава, че ще използвате по-малко енергия и ще трябва да сменяте по-рядко крушките. Нещо повече – те се предлагат в разнообразие от яркост и дизайн, така че наистина да приспособите осветлението към вашите нужди.

СТЪПКА 7: ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ

Шофирането, освен ако не сте в електромобил, не е много екологично. Ако можете по-добре използвайте градския транспорт или колело.

СТЪПКА 8: ОТГЛЕЖДАЙТЕ ХРАНАТА СИ

Отглеждането на собствени зеленчуци не е само добър начин да спестите пари, но е и чудесен начин да намалите въглеродния си отпечатък и да бъдете екологични. След като вече имате къща, следващата стъпка е оранжерия.

Всички ние сме потребители. Всички ние вредим на нашата земя. Една малка промяна за нас, значи по-чисто бъдеще за всички.Звънни