Блог

РЕМОНТ ИЛИ НОВ ДОМ?

21 октомври, 2019 | Сподели: |

Има редица неща, които могат да задействат решението за ремонт или преместване в нов дом. Може би сте надраснали сегашното си пространство или ви е писнало да се борите с древни водопроводни или окабеляващи системи. Въпросът е: Трябва ли да останете или трябва да си отидете? Изборът дали да се ремонтира едно жилище или да се преместите в ново е труден. Ето някои неща, които трябва да вземете предвид, когато вземате своето решение.

ПЕТ ПРИЧИНИ ЗА ПРЕМЕСТВАНЕ:

1. Вашето текущо местоположение не ви удовлетворява.

Непокорни съседи, дълго пътуване или няма подходящо училище за децат- това са фактори, които не можете да промените. Ако настоящото ви местоположение нарушава цялостно качеството ви на живот е време да помислите за преместване.

2. Изплащане на инвестицията

Независимо от подобренията, които може да направите, местоположението до голяма степен ограничава цената, която можете да получите за дома си, когато продавате.

3. Има голям шанс да се преместите скоро така или иначе.

Ако вероятността ви да се преместите в следващите две години е голяма, ремонтирането вероятно не е най-добрият избор. Няма причина да преживеете разходите и хаоса около. Може да е по-добре да се преместите сега, за да получите къщата, която искате.

4. Трябва да направите твърде много подобрения, за да задоволите вашите нужди.

Това е особено голям проблем за млади семейства. Това, което е уютно за млада двойка, може да е напълно недостатъчно когато добавите малки деца. Увеличаването на пространството, за да направите дома си функционален, може да струва повече от преместването в друга къща.

5. Не обичате ремонтите.

Ремонтите са разрушителни. Също така изискват време за вземане на много решения. Трябва да мислите за цветовете, мебелите, да избирате между стотици видове подови настилки, да може да визуализирате как би могло да изглежда помещението. Някои хора обичат това. Ако не сте един от тях, вероятно е по-лесно да си купите къща, която има функциите, които вече искате.

РЕМОНТ ИЛИ НОВА КЪЩА

Ето няколко въпроса, които трябва да зададете когато решавате дали да преместите или да ремонтирате.

1. Колко пари можете да си позволите да похарчите?

2. Колко време планирате да живеете в сегашния си дом?

3. Как се чувствате относно текущото си местоположение?

4. Дали ремонта, който обмисляте, ще предложи ли добра възвръщаемост на инвестицията?

Ако вече сте взели решение да закупите нов дом, то сглобяемите къщи са надежден и лесен вариант да се сдобиете с къща възможно най-скоро!Звънни