Блог

Руска дървена къща преодолява ограниченията за строителство с необичайна конструкция

4 април, 2017 | Сподели: |

House by the SeaPribylovo е старо селище, което се намира в Област Ленинград, Русия. По форма изглежда точно като полегнал с облата част надолу лунен сърп, обхващащ дълбок залив в най-северозападната точка на Русия, горе вляво от Санкт Петербург.

Точно тук снага издига една необичайна къща. Формата си дължи на необходимостта от преодоляване на местните строителни ограничения. Архитектите на къщата са студио Chvoya. За да се осигури повече пространство, имаме втори и трети етаж, но оформен различно и красиво – така че да е според изискванията, но и да изглежда добре. Същата е причината и постройката да е разположена в задната част на парцела.

Северната фасада е обърната към морето. Приземния етаж е отделен за входno антре и голямо дневно пространство, което събира кухня, хол и трапезария в едно. Тук стените са обшити с борова дървена ламперия. Камината пък, отвън е оформена с плочки с марокански дизайн, но също в меки цветове. Акцент е тревистозеления диван. Четирите спални са на втория етаж. Третото ниво пък, представлява отделно студио с голям панорамен прозорец. На горните два етажа, покривът е метален и наклонен. Светлина идва от покривните прозорци и северната, гледаща морето фасада, в която са разположени три панорамни прозореца – вече споменатият на ниво три, където е студиото, един малък на ниво две за главната спалня и буквално стъклена стена за цялата приземна северна фасада.

Тоновете са естествени и меки. Пълновластен господар е светлото дърво. Пространствата са оформени умно и в съответствие с последните тенденции, групиращи спалните на отделен етаж и обединяване на дневното пространство.

Ако също разполагате с мечта – за къща и подходящ терен, то не се колебайте да се свържете с нас. Ние, от RichHouse, изграждаме всякакви къщи, вили, хижи – според Вашите изисквания. Обединяващото за проектите ни е високото качество, иновативните технологии и нискоенергийните качества на домовете. Имаме собствена високотехнологична фабрика за производство на панели за сглобяеми къщи. Оперираме на българския пазар дълги години. Ограничения в дизайна няма. Стига отлагане! Осигурете си мечтания дом, днес!Звънни