Блог

ТОП 10 НА ТЕНДЕНЦИИ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЖИЛИЩНА СГРАДА

18 декември, 2019 | Сподели: |

Планирате ли да изградите следващия си дом? Разгледайте най-новите тенденции в дизайна на жилищната сграда, за да видите как можете да извлечете максимума от разпределението на новия си дом.

ПОДОВЕ С ОТОПЛЕНИЕ:

Подовите настилки с отопление са една от най-горещите тенденции за жилищно строителство. Отоплените подове традиционно са запазени за бани, но сега правят прехода към останалата част от къщата.

СЛЪНЧЕВИ СТАИ:

В последно време т.нар. „слънчеви стаи“ (представете си остъклена веранда с френски прозорци) поемат много функции. Традиционно, слънчевите стаи се използват като бягство от високотехнологичните дневни, място за релакс и прекарване на свободното време. Най-новите тенденции разглеждат използването на това добре осветено пространство като трапезария. При подходящо отопление с камина или парно, тези стаи могат да се използват по всяко време на годината.

КУХНЯТА – ОСНОВНО МЯСТО ЗА СЪБИТИЯ:

Кухнята се обособява като основното място в дома. Вече не е необходимо кухнята да е самостоятелно помещение, а напротив. Тенденциите са в общо пространство, където се съчетава кухненски кът, трапезария и хол.

ЗЕЛЕНО СТРОИТЕЛСТВО:

Строителите на жилища се съсредоточават все в енергийната ефективност и устойчивостта на сградата. Някои от по-модерните техники за проектиране включват изграждане на възобновяеми източници на енергия като слънчеви панели, вятърни мелници и използване геотермална топлина.

ОТВОРЕНО ПРОСТРАНСТВО:

Новите собственици на жилища се възползват максимално от своето пространство, като включват в плановете на дома си големи отворени пространства. Отделните пространства като кухня, хол и трапезария вече се обединяват в общо голямо помещение, където членовете на семейството да се чувстват спокойно, без да се налага да се трупат в една малка стая.

КИЛЕРИ:

С увеличаването на членовете на семейството, нуждата от място за съхранение се увеличава. Обособяването на килер под стълбите или в ниша е модерно и функционално решение. От една страна уплътнявате пространството, а от друга печелите повече място за вещи, които няма къде да съхранявате и не използвате ежедневно.Call Now ButtonЗвънни