Блог

Тесла започва производството на соларни покриви

7 април, 2017 | Сподели: |

section-hero2Изпълнителният директор на Тесла – Илън Мъск, обяви, че компанията започва да приема поръчки за соларни керемиди през април. Според тях, само за час, слънцето произвежда достатъчно енергия за нуждите на планетата ни за цяла година. Продуктите им са разработени точно в тази посока – усвояването на тази чиста, възобновяема енергия и впрягането и в полза на домакинствата и предприятията.

Естетиката също е важна – соларните керемиди на Тесла се предлагат в четири различни разновидности, като своя избор можете да направите според екстериора на дома си. Първият вид е с традиционен външен вид на тосканска керемида. Вторият носи естетиката на каменните покрития за покрив. Третият е отделен за стъклените плочи с отличителна грапава текстура, а последният вид соларни керемиди са гладки и стъклени плочи. Този продукт за покритие на покрив е по-изгоден от традиционните такива, предвид разходите за електричество, които спестява в годините.

Керемидите са трислойни – най-долу има цветен филм, които им позволява да се слеят с покрива, отгоре е високоефективната соларна клетка, покрита със закалено, специално подсилено и устойчиво на удар стъкло.

Събраната чрез соларните керемиди енергия може да бъде използвана веднага или събрана в специална батерия на Тесла, където да чака своята употреба. Powerwall е батерията на компанията, която съхранява неизползваната соларна енергия. Тя позволява на дома независимост от традиционната електрическа мрежа. Powerpack пък е продуктът, насочен към по-големите консуматори на енергия. Предназначен е за бизнес потребители и предприятия. Позволява висок контрол, ефикасност, надеждност при управление на енергията и избора кое, кога, с каква енергия да бъде захранено. Служи и като резервен източник на енергия, в случай на спиране на тока. Може да бъде свързана към соларен или вятърен източник на енергия. Предлага се в различни модификации, в зависимост от нуждите на клиента.

Ние не предлагаме тесла батерии, поне засега. Но пък при нас ще намерите портативни ветрогенератори и слънчеви батерии. Домовете, които изграждаме под марката RichHouse, са нискоенергийни. Разходите за отопление и климатизация са снижени, поради специалната технология на изграждане. Бъдете в крак с технологиите – доверете се на RichHouse!Звънни