Блог

Търсите перфектната дървена вила? Вижте този проект на Marc Mogas & Jordi Roig

7 февруари, 2017 | Сподели: |

Вилата е мястото, скътано в любими нам места, което ни приютява и успокоява. Тук синдромът на професионалното прегаряне бърнаут се оттича от нас. Докато пием кафето си на двора, садим гераниуми или пък работим в оранжерията, някак неусетно забравяме грижите си. Вилата и по света, и у нас е търсено и желано убежище, инвестицията в което определено си заслужава. Тя е това, което търсим всички, когато бягаме от града, стреса, грижите.

През 2015г. Marc Mogas & Jordi Roig създали перфектната дървена вила, замислена като планинско убежище. Тя се намира в Пиринеите, в Camprodon, Girona, Испания. Квадратурата и е точно 100 кв.м. Формите и са изчистени и съобразени с предизвикателствата на терена, избран от собствениците. Ориентацията спрямо слънцето също е изиграла роля в изработката на дизайна на дървената вила. Стремежът на архитектите да запазят възможно най-много околни дървета – също.

Marc Mogas & Jordi Roig взели предвид и решението си, да създадат проект, който да изисква възможно най-малко изкопни работи и допълнителна техника. Затова и създали сглобяема дървена вила. Транспортирали я до мястото на изграждане, където я сглобили. Проектът бил разделен на три отделни модула – един за спалните, един за дневната и кухнята и един за всичко останало. Носещата конструкция е от иглолистна дървесина, подсилена с двоен слой изолация от каменна вата, покрита отвън с дървена вентилирана фасада. Разбира се, камината и верандите не са пропуснати. Пространството в този интригуващ проект, е използвано максимално разумно. Над кухнята е оформен мецанин, на който са разположени кът за почивка и библиотека. Спалните са три, а баните – две. На пространство от 100 кв.м. са разположени възможно най-ефективно необходимите помещения за комфортен живот. Дървото, присъстващо в стените, подовете, таваните придава допълнителен уют и усещане за близост до природата.

Искате дървена сглобяема вила? Изберете я с нас! Нискоенергийни сглобяеми къщи RichHouse. Дизайнът избирате Вие!

 

Източник и снимки: http://marq.cat/project/cottage/Звънни