Блог

Чудите се как изглеждат традиционните бразилски къщи? Те са… Част 2

8 февруари, 2017 | Сподели: |

В предходния материал започнахме познанството си с една традиционна бразилска къща. Някога, схлупена и почти рухнала, днес тя грее в нови цветове и с гордост се нарича „дом“.  Продължаваме оттам, докъдето стигнахме:

 

Традиционна бразилска къща отвътреХамакът е елемент и в интериора. Тук той е в синьо и екрю. Платовете са сякаш излезли изпод стана на стопанката – истински, натурални, ярки и здрави. Малкият декоративен кът, който ни посрещна пред къщата, е повторен и тук. Отново събира кактуси и глинени съдове, на подложка от глина. Тук обаче, за гръб са аранжирани закрепени на тавана корабни въжета. Страхотен акцент, които смесва понятията вън и вътре и прави природата и традиционните занаяти неизменен спътник на вътрешното жилищно пространство.

 

Дълга маса с покривка в цветовете на дъгата и различни пъстри столове приканва посетителят да отдъхне. Над нея висят оригинални лампи – кратунки.

alta_42_1000

До нея – барплот, с двойка бели столове. До тях на стената удобно се е облегнал тюркоазен бюфет. Над бара като зрели гроздове, от дебела дървена талпа, висят тигани. Зад тях е разположена кухнята. Тя е малка, чиста, спретната.

alta_54_1000

Спалнята е с плетена покривка в чист ленен цвят. Такива са и поставените върху кувертюрата възглавници. Малко нощно шкафче- масичка е сгушено между леглото и потъналия в дърво гардероб.

alta_22_1000

Другите две спални са за по един човек. Работното пространство пък е с оригинална етажерка от боядисан в бяло палет. alta_27_1000

 

В задния двор, традицията на хамаците продължава. Настилката пък, е ситни камъчета в земни цветове, допълнена с дърво. Малък кът за сядане е в съседство до яркооранжев люлеещ се стол. Функционална компактна скара завършва идиличната картина. Последният щрих е декоративна ограда от изправени пръти, подпрени на стената, която маркира края на двора.alta_45_1000

 

Традиционната бразилска къща е екзотична, красива и носи белезите на традициите и културата на този древен народ. Такава е и нашата българска възрожденска къща. Ако мечтаете един ден да имате подобен дом, то време е да ни се обадите: +359 898 658 415. Кои сме ние? RichHouse – сглобяеми нискоенергийни къщи с практически неограничен дизайн. Осъществяваме мечти във всякакъв мащаб и формат. Сбъднете своята днес!Звънни