Блог

Южна Корея строи ултрамодерен земеделски град с 10,000 оранжерии в Египет

25 август, 2017 | Сподели: |

Стойността на проекта е 10 милиарда долара

Преди броени дни, на 15 август 2017г. Южна Корея и Корейско-арабската общост (Korea-Arab Society (KAS) подписаха договор на стойност 10 милиарда долара, за строежа на земеделски град в Египет.

На пресконференция след официалното подписване на документацията по проекта, министър-председателят на Египет Шериф Исмаил съобщи мястото, на което земеделският град ще бъде изграден – на 311,400 акра, в югоизточната част на Катара (Qattara Depression), северозападен Египет.

Очаква се проектът да бъде изграден за срок от само половин година. По него ще работят изключително египетски работници, с помощта на корейски експерти.

Градът ще бъде построен според последните технологични нововъведения в областта на земеделието и чистият добив на енергия. Той ще включва 50,000 умни оранжерии, както и системи за обезсоляване на морска вода и соларни паркове. Предвидени са и производство на фураж и култивиране на стевия, позната отдавна и у нас, като здравословен заместител на захарта.

Сключването на това важно и за двете държави споразумение, е резултат от успешното посещение на египетският президент в Южна Корея през март 2016г. Споразумението е подписано от Генералният ръководител на Службата за реконструкция и земеделско развитие към египетското Министерство на земеделието и Корейско-арабската общност, представлявана от Корейско-арабската компания за икономически и културни консултации.

Източник и снимки: www.arabfinance.comЗвънни