Блог

Вижте тази вдъхновяваща идея за бизнес – дървена луксозна къща на дърво!

21 август, 2017 | Сподели: |

Къщите на дърво не са много разпространени у нас. На много други места по света обаче, те са обичани и предпочитани. В САЩ, са любимо убежище за децата, което всеки уважаващ себе си двор има. Този път обаче, ще представим една къща за дърво от Тала, далечна Индия. Тя е не просто нечий дом – а бизнес начинание. Част е от еко курорт.

Създадена е 2017г. от Architecture Brio. Издига се на скален хълм, част от 160 акров имот. Природата тук е забележителна и включва живописни речни меандри. В непосредствена близост до дървената къща са пещерите Куда, на западното крайбрежие на Индия. Преди около цели 20 века, тук бил домът на група будистки монаси.

Вилата е съобразена изцяло с околния пейзаж. Тя носи простичкото име The tree villa – или Вилата на дървото. Размива се в природата, вместо да изпъква. Панорамните прозорци имат за цел да вкарат максимално светлина и природа в дома. Меките извивки и овали доминират над правите ъгли и форми и носят осезаем лукс и омекотяват пространствата на тази дървена луксозна къща.

Основното помещение на дървената вила, е пространство обградено от стъкло. Включва кът с мека мебел, маса за хранене с четири стола, леки кресла с малка помощна масичка. Банята е скрита зад дървена стена-параван. Леглото също е разположено тук. Лесно може да бъде отделено от околното пространство с просто затваряне на обграждащите го отвсякъде завеси.
луксозна дървена къща всекидневна

Витата метална стълба води до долното ниво на дървената вила. Тук огромните прозорци – стени продължават, а сред тях, също обрамчена със завеси, е втората спалня на вилата на дървото. Пред нея, с леко плъзване, стъклената стена се отваря изцяло – и вече си на обширна дървена веранда. Оттук, стълба води до природата наоколо.
луксозна спалня
веранда

Цветовете в интериора са екрю, бяло и тъмно дърво. клоните на дърветата, над които е построена къщата, от едната страна приседнала на хълм-скала, свободно преминават през специални отвори във външните стени. Специално обособено външно уширение, приютява не само част от истинските живи дървета, но и … вана!

Верандата на дървената вила разкрива прекрасни гледки към меандрите на реката в близост, както и околните впечатляващи пейзажи. Покривът на постройката е сламен, съвсем в местните традиции.

Вилата на дърво е страхотна алтернатива на традиционните хотели, която би привлякла много клиенти със своя екзотичен вид и чудесен интериор. Ако сте мислили за отдаване на имот под наем, защо не изберете нещо такова? Разбира се, подобен проект е подходящ и за основен дом. От вас – мястото. От нас проектът и идеите. Открийте RichHouse – разкошни иновативни сглобяеми дървени нискоенергийни къщи с практически неограничен дизайн. Постройте бъдещето си с нас!

Източник и снимки: architecturebrio.com



Call Now ButtonЗвънни