Блог

Вижте тази хижа, отличена с награда за 2-ра най-добра дървена постройка в Словения за 2016г.

4 май, 2017 | Сподели: |

Дървената хижа, класирана на второ място като „Най-добра дървена постройка“ на Словения за 2016г, носи информативното и просто име – The wooden house“ или „Дървената къща“. Проектът е дело на местното словенско архитектурно студио Pikaplus.

Както при всяка хижа и тук основните търсения на създателите на постройката са насочени към сливането и с околната природа и максимално размиване на границите интериор – екстериор. Хижите, все пак, са точно това – убежище срещу капризите на времето, което да ни приюти, докато сме избягали сред природата. Отиваме там, за да сме навън, близо до земята, а не скрити зад високи дувари и стени. Затова и основният материал тук е дървото – естествено, красиво, напълно в бленда с околността.

Необичайната форма на постройката, особено в горната и част, напомня дървен диамант, които вместо да изпъква обемно сред околностите, се вписва в тях успешно, без никакъв намек за доминация.

Площта на дървената хижа е 82 кв.м. Вътрешните пространства са изцяло облечени в дървена ламперия. Оформлението и разпределението им са насочени към максималния комфорт на обитателите. На приземното ниво са разположени дневната зона, която включва и кът за хранене и кухнята. Тук има и баня и дори сауна. На горното ниво са спалните.

Дървената хижа носи особено усещане за свобода и уют, каквито само истинската дървесина дава. Красивите и шарки и аромат, допринасят за сливането с околностите, които са разделени от обитателите на дома с големи френски прозорци – стени на предната фасада. Тук всичко е простичко и кани към обединение с природата навън.

Ако и вие мечтаете за бягство от града, в собствена хижа вдън гори тилилейски или пък в някое село или градче – обадете ни се. Ние сме точните хора, които ще изградят вашия дом – хижа, вила, къща – където пожелаете. Размерите избирате вие – както и дизайна. Имаме портфолио проекти, от които можете да избирате – или пък да създадем такъв, специално за вас. Кои сме ние? Професионалистите с дългогодишен опит в изграждането на нискоенергийни дървени сглобяеми къщи, със собствена производствена база: RichHouse. Заслужавате отличен дом, в каквито и измерения да е той. Постигнете го с нас!



Call Now ButtonЗвънни