Блог

Възможно ли е? Хижа от транспортен контейнер, облечен с дървена ламперия

4 април, 2017 | Сподели: |

MantonHuntingContainer_Photo©BruceDamonte_142Различните хора имат различно виждане – за местата, на които искат да живеят и пространствата, които искат да обитават. Най-различни сгради, претърпяват трансформации – и накрая, имаме силоз за зърно, църква или мелница, трансформирани в дом – защото са на правилното място и носят други полезни търсени черти. Днес обаче, няма да разгледаме масивна постройка – а транспортен контейнер, които не преминава океаните на удобния гръб на някой кораб – а е удобна горска ловна хижа.

Трансформацията е дело на архитектите от Yamamar. Те превръщат стоманения контейнер в уютно пространство, пълно с удобства, по искане на свой клиент от Сан Франциско. Той искал устойчива ловна хижа, която да е разположена на запад от Mount Lassen – който пък е част от вулканичен парк Lassen Volcanic National Park.

Клиентът бил запален ловджия – още от детските си години, прекарани в Колорадо. Тук той също не изоставил хобито си. Но прекарвал нощите в стара каравана. С времето, узряла идеята да се обърне към архитект, който да му осигури по-уютно, независимо жилищно пространство – ловна хижа. Защо не издигнал масивна постройка? Вече споменахме, че околностите са Национален парк – и солидното строителство е забранено. Не така обаче стои въпросът с преместваемите къщи.

Yamamar решили, че най-подходящи за изискванията на клиента ще са два транспортни контейнера. Преобразили ги, така че да са удобни и красиви. И после – ги транспортирали с камион до избраната заедно с клиента локация. Мястото е близо до старо речно корито. Контейнерът е напълно независим от вода, ток и т.н. и може да бъде здраво заключен, когато не се използва.

След като заварили контейнерите един за друг на място, ги облекли вътре с дървена ламперия от рециклиран чам – и за стените, и за пода. На покрива има монтирани соларни панели, но основният източник на светлина и топлина е система с пропан. Близкият поток пък, е източникът на прясна вода.

Вътре, в този контейнер – ловна хижа, място за глезотии няма. Налице обаче, е кухня, в която има печка и хладилник. Малка спалня с голям прозорец е на разположение за почивка на морния ловец. Тоалетната е био компостираща. „Вратите“ на контейнера се плъзгат и позволяват отварянето му към околната природа.

Необходим ви е подобен преместваем дом? Имаме подобен проект. Създаваме къщи във всякакви размери и дизайн – нискоенергийни, сглобяеми, преместваеми или не, дори пасивни. Зад нас стоят дълги години опит в многобройни проекти и голям екип професионалисти. Пред нас – са многобройните нови предизвикателства. Изберете своя дом с нас, днес!



Call Now ButtonЗвънни