Блог

ДЪРВЕНА VS. ТУХЛЕНА КЪЩА

18 ноември, 2019 | Сподели: |

Изборът на подходящ материал за изграждане или реновиране на къща е избор, който след това ще ви донесе комфорт и качество. И тухлата, и дървото са красив и практичен избор за домовете. Те също се предлагат в различни цветове, облицовки, обработки и стилове. Те са с естествен вид, издръжливи и с добри изолационни свойства. Можете да изградите изцяло тухлена къща или дървена къща.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Тухлата и дървото са подходящи както за къща в града, така и за вила на село. Тухлата задържа естествената топлина и остава топла за дълго време. Това важи особено за имоти и къщи, изложени на непрекъсната слънчева светлина. Тухлата предпазва добре от бури и е надежден вариант, когато бурите са заплаха.
Дървената къща е по-удобна и подходяща в отдалечени условия, и където дървесината е широко достъпна. Дървесината е сравнително лека в сравнение с тухла и по-гъвкава. Вариантите за дървена къща са много и най-различни като стил и дизайн.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Тухлата обаче е по-скъпа от дървесината. Нейната здрава конструкция може да представлява пречка за основни ремонти или допълнения, ако искате да промените структурата.
Дървесината е прекрасна и разумна за къщи и вили. Екологична, достъпна, здравословна и безопасна ще е вашата къща ако изберете тя да е направена от дърво. Домовете от дърво са по-лесни за реновиране, промяна и изграждане от тухлените. Домовете от дърво са приятно решение за тези, които искат да построят дом в естествени условия или за екологично чисти цели.

ПРЕДИМСТВА

Тухлата има няколко предимства в допълнение към устойчивостта на атмосферни влияния, топлина и свойства. Тя е пожароустойчив, устойчив на термити и енергийно ефективен материал. Тухлата е невероятно стабилна. Не изисква поддръжка.
Дървесината също изолира добре и е безопасна. Гъвкавостта, разнообразието и естествените свойства на дървото улесняват работата по строежа. Това важи особено за необичайните дизайни на дома. Дървесината също е естествен климатик и абсорбира влагата.

НЕДОСТАТЪЦИ

Недостатъците на тухлата до голяма степен са свързани с качеството на използваните материали. При влажен климат порестата тухла е добър развъдник на плесен. Тухлата не е рентабилна за много строители на жилища. Много по-трудно е изграждането на дом от тухла, отколкото от дърво.

Източник www.hunker.com, www.massrealty.com



Call Now ButtonЗвънни