Блог

Красива къща в Лондон – с малки размери, но красив, комфортен дизайн

12 април, 2017 | Сподели: |

Западен Лондон, Великобритания. Редица от 16 гаража. Собствениците – живеят отсреща. И всъщност, купили гаража, за да си гарантират, че никой няма да го купи и да строи на негово място. В един момент обаче, решили, че те самите могат да направят това. Парцелът зад гаражите пък, представлява терасирани градини. Резултатът? Къща с необичаен размер – дълга и тясна, но красива и комфортна.

Местните регулации изисквали постройките да са само на един етаж. Собствениците обаче, искали къщата да има две спални. Ето защо, архитектите от De Rosee Sa, решили да вкопаят частично единия етаж. Поради особеното разположение и залепените двустранно съседни гаражи, нямало как страничните стени да имат прозорци. Затова и решението за светлината в къщата е изключително интересно. Два атриума и три вътрешни двора, са комбинирани с покривно осветление и прозорци, за да бъде домът достатъчно светъл. Първият вътрешен двор е разположен ниско долу, на новосъздаденото вкопано ниво. Той отделя спалните от общите пространства. Вторият двор отделя кухнята и трапезарията от дневната зона. Летните месеци дневната зона може да бъде обединена, с отваряне на врати с ключово разположение. Последният, трети двор, отделя къщата от предната алея и обособява място за съхранение на колела. Единият вътрешен двор и част от стените във вътрешността на дома са облечени с ламперия от западен червен кедър.

Гамата на използваните цветове е мека и естествена. Целта е плавно преливане на пространствата и максимум светлина. Стените са бели, а подовете – покрити с дъбов паркет. Пространствата затварят врати и прозорци обрамчени в черно.

Ето как, размерите на парцела на разположение за строеж и изискванията на местните закони за застрояване, не са пречка – пред точните архитекти. Ние, от RichHouse, също създаваме къщи – нискоенергийни, дървени, във всякакви форми и размери. Каквато и къща да искате, постройте я с нас!



Call Now ButtonЗвънни