Блог

Къде да нощувате в Алпите? В тази минималистична хижа-стая под звездите!

18 април, 2017 | Сподели: |

Алпите – могъща планина, поделена между няколко държави. Асоциациите с нея са много – от крави в бяло и лилаво, до поляни, покрити с лилави минзухари и снежни склонове, кътащи 5-звездни ски курорти. Тук обаче, има още едно чудо. Начин, да прекарате нощта директно под звездите, без обаче да измръзнете. Малката хижа-стая е стъпила не на здрави основи, а на … ски! Собственикът и Raniero Campigotto, я нарекъл ясно: Starlight Room или стаята на звездната светлина. Убежището се намира на цели 2,055 метра височина в снежните Доломити. Ските, на които помещението е стъпило, са с цел лесна мобилност. Ето как, днес сте тук – а утре там. Лесно, сигурно и удобно. Текущото местоположение на звездната хижа, можете да достигнете само със снегоходки или снегомобил. На няколко километра се намира северноиталианския град Кортина.

Необичайната хижа – стая, била буквално довлачена на ските до настоящата си локация – от снегомобил. Стените и таванът са от стъкло – което означава наистина прозорец към звездите. Панорамите към Доломитите са прекрасни и обширни. Представете си, светлините и промените през които минават, от изгрев към залез, и обратно. Създателят на малката хижа казва, че реално това е мобилна хотелска стая – на ски. В малкото вътрешно пространство има разтегаемо легло, пейка с място за съхранение, телевизор, термостат, с който можете да избирате градусите във вътрешността на звездната стая и външна баня. Традиционни закуска и вечеря са включени в цената на нощувката в звездната стая. А тя е 300 евро за двама гости на вечер.

Вярваме, че всеки заслужава своя мечтан имот – дали това ще е хотелска стая на ски, горска хижа, морска вила, малка къща, голяма двуетажна вила или пък къща – олигарх, зависи от човека. Ние се грижим за проектирането и изграждането. Изберете своя мечтан дом с нас: RichHouse нискенергийни сглобяеми къщи.



Call Now ButtonЗвънни