Блог

Направи си сам къща

29 май, 2020 | Сподели: |

Ако мечтаете за красива дървена къща и искате да сведете до минимум разходите за строителство и бъдещата ѝ поддръжка, тогава къща от мини брус е точно това, което търсите!

Предимства на къща от мини брус

1. Екологично чист изолационен материал. Мини брусът е направен главно от смърч и бор. Това е естествено дърво, без лепило, феноли, формалдехиди и други летливи вещества. Благодарение на уникалната технология за сушене, се запазват всички негови природни свойства, включително способността за пречистване на въздуха.
2. Материалът е много по-лек от другите строителни материали, изработени от дърво. Това прави възможно изграждането на къща от мини брус върху всички видове леки основи. Резултатът е значителна икономия на разходи.
3. Дървото е прекрасна декорация. Не е необходимо да се извършват външни и вътрешни довършителни работи. Къщата вече изглежда естетически добре. Можете да се нанесете веднага след приключване на строителните работи.
4. Дизайнът на стените и ъглите на къщата осигурява висока защита от вятър и топлоизолация, което минимизира разходите за отопление на къщата.
5. Много добра звукоизолация.
6. При изграждането на такава къща не се използват скелета, нито специализирана строителна техника. Наличието на врязан профил на повърхността на дървените дъски ви позволява да ги свържете заедно по метода „език и шлиц“, без да използвате гвоздеи и други крепежни елементи. В единия край има издатина по цялата дължина (нарича се шип или гребен), в другия – вдлъбнатина (жлеб). Когато инсталирате от край до край, гребена на едната дъска плътно се вписва в жлеба на другата. Необходимо е само да закрепите перваза и при монтажа на тавана и пода да завиете напречните дъски към трупите с винтове. Резултатът е много здрава конструкция. Максималната дължина на стените не трябва да надвишава 6 м.
7. Цената е значително по-ниска в сравнение със сгради, изработени от трупи или профилиран дървен материал.
Ако сме ви заинтересували, можете да си поръчате от RichHouse готов комплект за къща „Направи си сам“.



Call Now ButtonЗвънни