Блог

ПЛАНИРАНЕ НА МЕЧТАНАТА КЪЩА?

10 декември, 2019 | Сподели: |

Добре проектираната и планирана къща е идеална среда за живот за всички членове на семейството. Всеки трябва да има достатъчно място за уединение, стаите трябва да са удобни и просторни. Дървените къщи са опцията, която си струва да изберете.

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА КЪЩАТА

Цялостно планираната и качествено изградената дървена къща се характеризира с високо ниво на енергийна ефективност. Това е важно поради факта, че 13% от топлината се губи през тавана на покрива, 35% през вентилационната система, 15% през врати и прозорци, 15% през стени, 15% чрез топла битова вода и 7% през подове. Според предвиденото използване на сградата, нормите за енергийна ефективност трябва да се вземат предвид през целия процес на планиране и строителство. Енергийно ефективните решения могат да намалят постоянните разходи до 20-30% и могат значително да подобрят качеството на живот.

ЗАЩО ДА ПРЕДПОЧЕТЕТЕ КЪЩА ОТ ДЪРВО ЗА ВАШ ДОМ?

Дървесината е естествен материал. В сравнение с други строителни материали, дървото е един от най-екологичните. Поради ниската топлопроводимост, дървеният материал е един от най-добрите строителни материали както в студен, така и в топъл климат. Използването на дърво като строителен материал гарантира балансирана температура в помещението. Правилното ниво на влажност на въздуха в дървената къща предотвратява образуването на статично електричество и циркулацията на прах. Значението на дървения материал в строителството става все по-подчертано, тъй като изчерпаемите природни ресурси намаляват и хората преминават към енергийно ефективни строителни материали. Дървесината е възобновяем природен ресурс и нарастващите норми за енергийна ефективност подкрепят използването му. Производството на дървени къщи е екологично чист производствен процес, който от своя страна генерира нова енергия, напр. повторна употреба на дървени стърготини за създаване материал за отолпление.

Най – важните предимства на дървените къщи:

  • Екологични – дървесината е 100% възобновяема
  • Без статично електричество
  • Може да се строи през всеки сезон
  • Възможност да извършите част от строителството сами
  • Постоянно нарастваща пазарна стойност – сигурна инвестиция
  • Красива визия
  • Топлина и уют


Call Now ButtonЗвънни