Блог

ТЕНДЕНЦИИ В СТРОИТЕЛСТВОТО, КОИТО ЩЕ СЕ ПРЕНЕСАТ В 2020 Г.

4 ноември, 2019 | Сподели: |

С наближаването на 2020 г. е време да разгледаме тенденциите в СТРОИТЕЛСТВОТО през последното десетилетие и да сме в крак с новите тенденции в бранша. 2019 г. беше интересна година за строителната индустрия, с много промени в маршрутите за доставка и технологиите. С непрекъснатия растеж и развитието на строителната индустрия, компаниите трябва да бъдат в крак с времето, ако искат да останат конкурентоспособни.
Ето 10 тенденции в строителната индустрия, които ще оформят индустрията през 2020 г .:

1. СОФТУЕР ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА СТРОИТЕЛСТВОТО

Софтуерът за управление на строителни проекти става все по-усъвършенстван и лесен за интегриране. Много решения за управление на проекти, за изготвяне на график и отчитане на времето с цел по-добро обслужване на строителните фирми ще станат тенденция през 2020г

2. РОБОТИКА

Технологичният напредък в строителния бранш изглежда ограничен само до софтуер. Използването на дронове става все по-популярно сред строителните компании с напредване на технологиите и по-достъпните цени. Дроновете са полезни за наблюдение на работната площадка и осигуряване на защита на работниците от потенциално опасни ситуации. Използването на дронове увеличава безопасността, точността и ефективността на терена за работа и има допълнителното предимство – събирането на информация за проучване. Технологичният напредък и интеграцията са нарастваща тенденция в строителната индустрия, която определено ще се пренесе през 2020 г.

3. ЗЕЛЕНИ ТЕХНОЛОГИИ

Строителната индустрия представлява около 20% от глобалните емисии. Въпреки това, с рушащите се сгради и нарастващото население има явна нужда от повече сгради. С изграждането на екологично чисти сгради и съсредоточавайки се върху дълголетието и устойчивостта, строителните фирми могат да създадат печеливша ситуация: сграда, която е икономически и екологично ефективна.

4. МОДУЛНА И СГЛОБЯЕМА КОНСТРУКЦИЯ

Част от тенденциите в строителната индустрия, които продължаваме да наблюдаваме през 2020 г., ще включва популярността на модулни и сглобяеми строителни проекти. Модулните строителни компании правят вълни в индустрията поради значително ускорената скорост, с която могат да строят жилищни и търговски сгради. В действителност пазарът на модулно строителство има прогнозен годишен ръст от 6,9%, оценен до 157 милиарда долара до 2023. Модулното строителство е сглобяем подход за изграждане на повтарящи се структури, като офис сгради, хотели, апартаменти и други търговски сгради. Сглобяемата и модулна конструкция са нарастващи тенденции заради времето, енергията и икономиите на разходи, които предоставя. Модулното строителство е огромна нарастваща тенденция поради свързаното с него време, енергия и разходи и със сигурност ще продължи да набира популярност до 2020 г.

Източник esub.com



Call Now ButtonЗвънни