Блог

19.8 кв.м. къща предлага комфорт и уют

23 ноември, 2016 | Сподели: |

Какво повече му трябва на човек, освен покрив над главата и любов? За второто се погрижете сами. За първото – можем да помогнем – RichHouse, нискоенергийни сглобяеми дървени къщи с неограничен дизайн. днес ще Ви представим един различен проект, построен в далечна Южна Корея от The Plus Partners и DNC Architects.

small-house3

Къщата е колаборация на двете фирми и нагледно показва, как и малките пространства могат да бъдат много комфортни и функционални, без да лишават човек от уют и удобство. Постройката е с площ едва 19,8 кв.м., но е повече от удобна за обитание. Построена е тази година в труднопроизносимия тамошен град Пьонгчан (Pyeongchang-gun) в провинция Кануън-до. Градът е избран за домакин на Зимните олимпийски игри през 2018 г.

Цялото наименование, което архитектите избрали за дома е „Малката къща от бавния град“ – тъй като постройката е част от проекта „Бавен град“, които включва построяването на малки къщи от дървени панели, които да подобрят средата в града и да са част от вариантите за настаняване, във връзка с очаквания поток гости за зимната олимпиада през 2018г. Това е едно от най-чистите места в Южна Корея и стремежа на местното управление да го запази такова, води до формиране и прилагане на този проект. „Малката къща от бавния град“ цели осигуряването на максимален комфорт в дом, максимално екологичен и щадящ природата.

small-house1

Постройката наподобява силно скандинавските къщи. Тя е с традиционен, заострен покрив. Панорамни прозорци обрамчват стените и дават чудесни панорами, които при нужда лесно могат да бъдат ограничени с дърпане на перде. Вътрешността на малката къща също е облечена в дърво. Килим и възглавници бележат изчистената дневна зона. Тук са и малък кухненски кът и санитарното помещение. На горното, подпокривно ниво е разположена уютна спалня, също осветена от дневна светлина, идваща от малък, кръгъл прозорец. Стълбите до него са модули за съхранение на вещи. Малката къща е чудесен вариант за дом, който не обитавате постоянно – разположен близо до любимите Ви места за лов и риболов, или пък в красиво място, където отглеждате зеленчуци или просто отдъхвате. Всеки проект е осъществим с нас – RichHouse – нискоенергийни, сглобяеми дървени къщи.Звънни