Блог

31 кв.м. енергийно независима малка къща? Да!

9 февруари, 2017 | Сподели: |

Тази малка енергийно независима къща, е родена отвъд океана. Нарича се Greenmoxie и зад създаването и стоят няколко идеи:

1. Живот без заробване с ипотеки – Greenmoxie е достъпна, удобна, комфортна и напълно подходяща за целогодишно обитание. Ако сте от хората, които не се стремят към здрава, монолитна къща, а предпочитат компактен достъпен дом, то малките къщи са точно за вас.tiny-house-side-view-1200x660

2. Живот в хармония с природата – тази малка къща е устойчива и екологична.top-1-1200x660

3. Живот независимо от електроразпределителни дружества, ВиК и подобни – къщата е устойчива и напълно независима т.е. тя произвежда сама електричеството, нужно за нормалното и функциониране. Комбинирано с други черти на т.нар. независимите къщи, Greenmoxie е чудесен избор за минимизиране на разходите.tiny-house-right-side-1200x660

Освен всичките си предимства, тази малка къща е и с много висока естетика. За създаването и се е погрижил иновативния дизайнер David Shephard. Изработката и пък е доверена в майсторските ръце на изобретателния строител Ian Fotheringham.

Greenmoxie се издига на платформа за каравана. Съответно, можете да я местите и разположите там, където предпочитате. Носещата конструкция е дървена. Стените, пода и тавана с OSB обшивка. Изолацията е от пяна. Сайдингът е кедров и запечатан с безир. В интериора пък, властва боровата дървесина. Подовете са в дъбов паркет.indoor-shots-1-1200x660

Малката къща има и много други тайни – печка на дърва, пропаново отопление, включително за водата, ефективна система за вентилация на въздуха, 1kW соларна система, батерии за съхранение Surrette AGM 6V, 460AHr, LED осветление, система за събиране на дъждовните води, водни филтри, водна помпа, резервоар а съхранение на вода, включително на отпадни води, тоалетна с компостиране и други.

Покрива е на две нива за подобряване на въздуха в таванското помещение. Масата за хранене е преместваема. Пейка и навес от бреза се грижат за допълнителното удобство на собствениците. Верандата е подвижна и се задвижва с електричество. Може да се затвори напълно. Входната врата е метална и при затваряне на верандата е скрита зад нея. Вратата на банята е плъзгаща.

porthole-window-1200x660

Всичко е удобство в Greenmoxie. Тук има какво ли не – места за сядане, кът за хранене, етажерки, напълно функционална кухня, спалня и баня. Ако мечтаете за сглобяема дървена нискоенергийна къща, ние сме вашите хора – RichHouse сглобяеми къщи с практически неограничен дизайн и изключително високо качество.

Източник и снимки: http://www.greenmoxie.com/tiny-house/Звънни