Блог

4 доходоносни растения, които си струва да отгледате в оранжерията: Част 1

14 февруари, 2017 | Сподели: |

Този път няма да говорим за предимствата на оранжерията. Ще кажем няколко неща за полезността от нея не само за вас и здравето ви, но и като отличен източник на доходи. Какво си струва да отгледате в своя парник? Не един и двама предприемачи са си задавали този въпрос. Е, приготвихме няколко отговора, които са интересни, екзотични и няма да чуете от всеки.

  1. Гурме гъби – Те са отличен избор за вашата оранжерия. Какво имаме предвид под „гурме“? Избягайте от традиционната печурка и заселете в оранжерията си кладница или шийтаке, позната и като императорска гъба. Те се предлагат на пазара пресни, а шийтаке и сушена и са търсен деликатес, любим на хората с отношение към храната.

Кладницата е изключително високопродуктивна гъба.От малка площ се добива висока реколта. Преди години не беше много известна у нас. Последните години обаче, търсенето и се увеличава. Вкусът и е богат и все повече хора съзнателно го избират за своята трапеза.

oyster-mushrooms-680x631

 

Шийтаке пък, добиха огромна популярност у нас преди две години, като дори бяха охарактеризирани като голям хит на мярка „Млад фермер“.Shiitake_mushroom

shiitake-oyster-reishi-mushroom-logs-mushroom-spawn

Според специалисти, императорската гъба се отглежда лесно и не изисква голяма инвестиция.

И двата вида гъби се славят и като много полезни. Шийтаке се търси и от фармацевтичната индустрия. Ако се справите добре с отглеждането им на достатъчно голяма площ, печалбата от реализацията им няма да е никак лоша.

 

  1. Бамбук

Расте изключително бързо и също е стабилен и предпочитан източник на доходи за градинарите в чужбина. PP_15_PLA01600_PC2144_MS2051_W1_SQ vz32bbe96bd7e7405bb37a74dc92b38c7a

Използва се широко в ландшафтния дизайн, в интериора и екстериора. Популярността му нараства всяка година. Противно на схващанията, че предпочита тропичния климат, всъщност вирее при почти всякакви условия. Кулинарните търсения на бамбук са ограничени, но пък ландшафтният дизайн го използва като източник на зеленина, сянка, преграда с висока естетика. Голям брой растения се продават и в саксии.

 

Четете нататък: 4 доходоносни растения, които си струва да отгледате в оранжерията: Част 2



Call Now ButtonЗвънни