Блог

5 ДОМАШНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ, ПОПУЛЯРНИ ПО СВЕТА ЧАСТ 2

1 ноември, 2019 | Сподели: |

Популярни и интересни начини за възобновяема енергия съществуват по света. Ето продължението по темата от предния път с още няколко възможности.

3. ГЕОТЕРМАЛНИ

Геотермалната енергия се извлича от топлината под земната повърхност. Този чист енергиен източник осигурява денонощна енергия от възобновяеми източници и не излъчва парникови газове почти без да е необходимо – всичко това изисква малък отпечатък върху околната среда. Геотермалните термопомпи използват 25 процента до 50 процента по-малко електроенергия от конвенционалните системи и могат да бъдат преоборудвани върху съществуващи системи. Плюс това, тъй като хардуерът изисква по-малко пространство, помещенията за оборудване могат да бъдат по-малки. А компонентите често се предлагат с гаранции с продължителност 20 години или повече. Освен това, геотермалната термопомпа няма кондензатор като климатик, така че шумът извън дома не е фактор. Системата понякога е толкова тиха, че жителите дори не могат да кажат, че работи. Температурите на земята са доста постоянни в целия САЩ, така че геотермалните термопомпи могат да бъдат инсталирани на повечето места.

4. МИКРО ХИДРОЕНЕРГИЯ

За тези, които имат течаща вода в имота си, достъпността и основната възвръщаемост от микро хидрогенератор го прави напълно безпроблемен. Дори малък поток може да генерира постоянно възобновяемо електричество на цена, по-ниска от слънчева или вятърна. Микро хидроенергийната система се нуждае от водно колело, турбина или помпа, за да преобразува силата на водата в електричество. Първо, водата се отклонява към водопровод – обикновено тръбопровод, който го доставя до водно колело (или друг подобен компонент). Подвижната вода върти колелото и това движение дава възможност на генератора да създава електричество. Системата може да бъде включена или извън мрежата и трябва да може да захранва типична голяма къща.

5. СЛЪНЧЕВИ ШИНГЛИ (КЕРЕМИДИ)

Кажете сбогом на гигантските и тромави слънчеви панели. Фотоволтаичните керемиди се превърнаха в чудесен вариант за собствениците на жилища, които искат да свалят сметките си за електричество, без да жертват естетическия вид на домовете си. Тези „керемиди“ са много по-лесни за инсталиране от традиционните соларни панели и със сигурност са по-приятни за окото. Слънчевите „керемиди“ се съчетават с конвенционалните керемиди почти безпроблемно.Звънни