Блог

5 ДОМАШНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ, ПОПУЛЯРНИ ПО СВЕТА ЧАСТ 1

31 октомври, 2019 | Сподели: |

Слънчеви панели на покрива на жилище

Какво е първото нещо, което ви идва на ум, когато мислите за възобновяема енергия за дома? Повечето вероятно си представяте големи слънчеви панели в нечий двор или окачени на покрива. Слънчевите панели са чудесни за производство на електроенергия, но те са само един от многото алтернативни източници на енергия за дома.

1. ЖИЛИЩНА ВЯТЪРНА ЕНЕРГИЯ

Виждали сме тези масивни вятърни турбини, но също така е възможно да използвате вятърната енергия в по-малък мащаб, за да захранвате дома си. Малката вятърна енергия е възобновяема, чиста и рентабилна. В зависимост от вашето местоположение и вида на инсталираната система за вятър в дома, обикновено ще видите възвръщаемост на инвестицията от шест до 30 години. След това електричеството, което турбината произвежда ще бъде практически безплатно. Ако основната ви цел е да свалите сметката си за електричество, вятърната система, свързана към мрежата може да е идеална за вас. Системите, свързани с мрежата са по-евтини, защото можете да инсталирате по-малка система, която не е задължително да отговаря на всички нужди на електрозахранването на вашия дом. Когато нуждите ви от енергия са твърде високи за вашите вятърни турбини, допълнителната необходима мощност се черпи от мрежата. И ако постоянно генерирате повече електроенергия, отколкото ви е необходимо, бихте могли да получите обратно връщане на пари от вашата комунална компания.

2. ХИБРИД

Ако животът извън мрежата е вашият идеален сценарий, много експерти на възобновяеми източници препоръчват хибридна система от вятърна и слънчева енергия. Хибридните системи имат както вятърни турбини, така и слънчеви панели, за да удвоят увеличаването на мощността. Тези системи са най-ефективните и надеждни, тъй като вятърната и слънчевата енергия са най-достъпни в различно време. В зависимост от местоположението и скоростта на вятъра обикновено е по-ниска през лятото, когато слънцето свети най-ярко и дълго, а през зимата те са по-високи, когато има по-малко слънчева светлина. Тъй като пиковото генериране на вятърни и слънчеви системи често се случва в различно време, по-вероятно е хибридната система да произвежда енергията, от която се нуждае вашият дом.
Още за популярните възобновяеми източници в света ще научите в продължението скоро!

Източник www.thespruce.comЗвънни