Блог

Арт розетки, бордюри и мозайки превръщат паркета в картина

16 май, 2016 | Сподели: |

Още от древността и камъка, и дървото изграждат, изолират, пазят, топлят, обзавеждат домовете ни.

Дървото винаги е било предпочитан изолиращ материал за северните народи. Самата дума „паркет“ идва от френски „parchet“, буквално значещо „малко затворено пространство“. Паркетът отвоюва големи територии като луксозна, красива и предпочитана подова настилка в дворците и именията на аристократите. Мраморните подове във Версай са изместени от дървен паркет през 1684 г.

Паркетът днес се изработва от различни видове дърво, в различни форми, които в последствие се сглобяват. Освен от типични за нашите гоеграфски ширини дървета като ясен, клен, акация, липа, орех, череша, бук и други, подовите покрития се изработват и от различни екзотични видове дървесина. Такива са примерно венге, тик, палисандър, бамбук.

Съвременният паркет е омаслен или лакиран фабрично. Монтира се плаващо или чрез лепене.

Той е красива и уютна подова настилка. Превръща пространствата, които обитаваме в дом. Носи топлина и природа.

Изключително красив и луксозен вид му придават различните създадени специално за него арт розетки и бордюри за паркет. Пресъздават различни геометрични мотиви или пък направо истински картини, фигури, пейзажи.

Превръщането на пода в картина с отличителен мотив, рисунък и неповторим почерк е възможно чрез красивите арт розетки и бордюри за паркет.

Ако искате да отличите своя дом по неповторим начин, спокойно можете да изберете за това красиви дървени елементи, които да Ви очароват всеки ден. Освен елегантни и с луксозен вид, различните арт розетки и бордюри за паркет са изключително отличителни и уникални.

ed-2

Повечето хора избират за домовете си стандартния ламинат. Той е достъпен, разнообразен, интригуващ. Качеството, вида, дори аромата и усещанията обаче, които истинският масивен дървен под носи, са на съвсем друго ниво. Комбинирани пък с оригинални арт розетки и бордюри, директно изстрелват пода Ви на върха на природните, красиви, елегантни и луксозни подови покрития.

Ако сте любител на по-наситените дизайни пък, вместо да изберете изчистен масивен под, който да носи дискретен лукс и природа в дома Ви, съчетан с арт розетки и бордюри, можете да изберете паркет арт мозайка.

Дървесните паркети арт мозайка са с повтарящи се, именно мозаечни мотиви. Те носят топлината и излъчването на дървото в различни геометрични фигури. Привличат погледа и го задържат. Паркетите арт мозайка се изработват от разнообразни видове дърво. Влекат погледа и мечтите.

art

Арт розетките, бордюри и паркетни мозайки са абсолютно достатъчни за да брандирате дома си. Сами по себе си те са изкуство. Изработени от сръчни ръце, на хора с въображение и усет към красивото, арт розетките, бордюри и паркетни мозайки си заслужават цената.
Разкош от естествен материал, който всеки дом заслужава.Звънни